*Nettavisen* Nyheter.

– Vi skal vise hvor kult teater er!

Anette Woodword, Maria Carlsson og Maria Mørkerid brenner for teateret. Med stykke «Girl, Interrupted» ønsker de å vise andre ungdommer hvorfor. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Ungdom renner ikke ned dørene på Oslos teaterscener. Det vil tre syttenåringer gjøre noe med.

Klikk på bildet for å forstørre.

(Foran f.v.): Maria Bergersen, Hanna Andreassen, Helene kvinlaug, Iven Opsahl. (Rad to, f.v.): Vanessa Grindrud, Andrea Dalgard, Ida S. Straume, Jana Opsahl. (Bak f.v.): Agnes Dalgard og Bahar Nagafi var alle blant noen av dem som møtte opp på audition.

Tøyen: – Ikke mange unge går for å se teater lenger. Det skal vi endre på. Vi skal vise hvor kult teater kan være, sier Anette Woodword.

Sammen med Frognerboer Maria Mørkrid og Maria Carlsson fra Tøyen startet de tre sytten år gamle jentene derfor en egen teatergruppe med støtte fra Oslo Teatersenter.

Tøft miljø

– Skuespilleryrket er et tøft miljø og det er ikke mange tilbud å velge blant. I stedet for å vente på at noen skal «redde» deg, må man prøve å skape noe selv. Det har vi tatt på alvor, sier Mørkerid.

Gruppa, som lyder navnet Teater Playroom, plukker i disse dager ut skuespillere til stykket «Girl, Interrupted», basert på boken og filmen med samme navn.

– Dette er noe som ikke har blitt gjort før og jeg tror unge blir mer interessert av den grunn. Dessuten vil vi vise at du ikke trenger å være Nationaltheatret for å lage bra teater, forklarer Mørkrid.

Angriper tabuer

«Girl, Interrupted» handler om en ung kvinnes opphold på et amerikansk mentalsykehus på 60-tallet. Selv er jentene opptatt av å få bukt med tabuene rundt psykiske problemer.

– Det er et sårt tema blant unge mennesker også, men det er viktig å sette sykelyset på psykiske lidelser, seri Woodword, som også kan fortelle at de skal kontakte fagpersoner på området underveis i arbeidet med stykket.

– Jeg tror det kommer til å bli veldig lærerikt både for oss som skuespillere og for publikum., mener Mørkrid.

Nylig holdt de tre jentene audition i Oslo Teatersenters lokaler i Hovinveien. Responsen var det ingenting å si på: Rundt 70 ungdommer i alderen 15 til 23 år tok turen til teatersenteret for å kjempe om en plass i forestillingen. På Facebooksiden har amatørgruppa rundet 90 medlemmer.

SE BILDER OG INTERVJU FRA AUDITION HER!


– Vi er overlykkelige over at så mange har meldt seg på audition. Nå begynner jakten på de 10 som skal spille i stykket sammen med oss, sier Woodword spent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.