– Vi slår ring rundt Gelius

BU-leder Hans Christian Lillehagen gir uforbeholden støtte til Einar Gelius.

BU-leder Hans Christian Lillehagen gir uforbeholden støtte til Einar Gelius. Foto: Anita Bakk Henriksen

Det sier BU-leder i Gamle Oslo Hans Christian Lillehagen som mener det vil bli store ringvirkninger dersom Einar Gelius blir avskjediget.

VÅLERENGA: – Jeg fikk en støkk i meg da jeg så pressemeldingen som Einar Gelius sendte da han ut ga ut boken om sex i bibelen, og regnet med litt bråk rundt det, sier han, men presiserer at et så drastisk tilltak var ikke ventet, og heller ikke fortjent.

LES OGSÅ: Einar Gelius i hardt vær etter "begravelse" av Lyn

Elsket prest

BU-lederen mener man kan takke Gelius for at Vålerenga kirke er blitt slik den er i dag.

– Det er ingen menighet i oslo som kan vise til det samme som Vålerenga. Og det er takket være varmen og engansjementet til Einar. Han er en elsket og avholdt prest i nærmiljø, og bidrar til at andre sogn henvender seg til Vålerenga, sier Lillehagen.

For ærlig

Einar Gelius har vært i hardt vær tidligere, blant annet da han ga fotballklubben Lyn en fotballklubben Lyn en begravelse, og det er tydelig at biskopen nå har fått nok av hans frigjorte væremåte. Lillehagen mener det er nettopp denne frigjorteheten som gjør han så folkekjær.

– Han størset fortrinn er at han er åpen, og dette blir brukt mot han i denne sammenhengen. Kanskje for ærlig for noen, og tydeligvis for biskopen, men vi i bydelen liker hans form og måte, sier BU-lederen.

Stramme opp

Selv om Lillehagen sier at de ikke skal stå inne for et hvert utsagn Gelius kommer med, er han klar på at i denne saken er det ingen gråsoner fra deres side.

– Gamle Oslo er et av de mest tolerante steder i hele Norge vil jeg tro, og jeg tenker at Biskop Kvarme står for en holdning som skal stramme oss opp, og det har jeg liten sans for, sier Lillehagen.

– Hele bydelen kommer til å slå ring om Gelius i denne saken, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag