RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi sliter med å holde oss flytende


Ivar Tøsti er fortvilet over konsekvensene gravingen i Ullevålsveien har hatt for bokhandelen hans.
Ivar Tøsti er fortvilet over konsekvensene gravingen i Ullevålsveien har hatt for bokhandelen hans. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Det sier en fortvilet Ivar Tøsti, eier av Per Magnussen bokhandel i Ullevålsveien, etter at fortauet har blitt gravd opp midt i julestria.

ST. HANSHAUGEN: – Omsetningen har gått ned nesten 30 prosent i desember sammenlignet med i fjor, sier Tøsti.

LES OGSÅ: TIL KAMP MOTM KABELKAOS

Livstruende

– Og du vet at dette er små butikker. Den hundrelappen som ikke kommer inn er en hundrelapp mindre i lønning, sier han, og rister på hodet.

Tøsti mener at en slik nedgang i omsetningen er livstruende for de bittesmå butikkene i nærområdet.

Virkelig liv

– Når man da setter i gang med graving, og en halvtime senere kommer med varsel er det helt klart at noen ikke vet hva det virkelige livet går ut på! fortsetter han.

Avgjørende måned

Arbeidet startet 24 november.

– Kommunen bør skjønne hvor avgjørende desembermåned er for oss. Det er jo helt uvirkelig. De ansvarlige bør gi 20-30 prosent av sin lønn og se hvordan det kjennes. Egentlig bør vi begynne å tenke på om vi har råd til å beholde alle våre ansatte, sier en tydelig preget Ivar Tøsti.

Han mener det er helt bak mål å grave opp en butikkgate i starten av desember.

– Vi hendvendte oss til kommunen da vi kom på morgenen, for da var jo fortauet gravd vekk en meter foran ingangspartiet, sier han.

Beklager

Arbeidet blir utført på oppdrag fra Hafslund Nett, og informasjonssjef Morten Schau beklager at varslet om gravingen først kom etter at arbeidet allerede var i gang.

– Det er ikke våre prosedyrer, så det beklager vi, sier han, men mener at utfallet for butikkene fremdeles ville blitt det samme.

Det er ikke Ivar Tøsti enig i.

– Hadde jeg visst om dette på forhånd ville jeg ha bestillt mindre varer, ansatt færre hjelpere i julen, og markedsført butikken min på en annen måte før jul, sier han oppgitt.

Schau har også en oppfordring til andre som opplever liknende problemer.

- Hvis det er spesielle lokale forhold kunder vil ta opp i forbindelse med gravingen, så står telefonnummer til prosjektlederen på informasjonsskiltene som er satt opp ved grøftene, sier han.

Desverre hjelper det lite for Tøsti denne julen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere