RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi snakker om det som er ubehagelig


ØNSKER VELKOMMEN! Charlotte Gilstedt, Nina Aurora Malm, Mari Rønning Kjendsli er på plass på Helsestasjonen for ungdom i Nydalsveien 21 mandag og onsdag.
ØNSKER VELKOMMEN! Charlotte Gilstedt, Nina Aurora Malm, Mari Rønning Kjendsli er på plass på Helsestasjonen for ungdom i Nydalsveien 21 mandag og onsdag. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Helsestasjonen for Ungdom utvider åpningstiden. Nå kan du snakke om alt fra kjærlighetssorg til kjønnssykdommer, to kvelder i uka.

NYDALEN: Det er stort påtrykk på Helsestasjonen for Ungdom i Bydel Nordre Aker, noe som har ført til en gledelig sensommernyhet for alle dem mellom 13 og 23 år.

– Vi har nå åpent to kvelder i uka. Mandag og onsdag, mellom 15. 30 og 18. 30, sier helsesøster Nina Aurora Malm.

Begge kvelder er både helsesøster og lege til stede, og hjelper deg med det aller meste.

– Hit kommer det ungdommer for å teste seg for kjønnssykdommer og snakke om prevensjon, men også for å prate med en voksen om kjærlighetssorg eller spiseforstyrrelser, sier Malm, som ikke rynker på øynebrynene når ubehagelige temaer kommer opp.

Snakk om hva du vil

Mange unge sliter også med søvnproblemer, og her har også helsesøstrene og lege gode råd å komme med. Malm forteller at det ofte kommer ungdommer som sier at :

– Jeg har noe litt ubehagelig å snakke om., og da svarer den blide damen, som har taushetsplikt, alltid at:

– Her kan du snakke om det du vil, og ingenting er for dumt å spørre om, sier Malm.

Stort behov

Malm har over lenger tid merket en større pågang av ungdommer.

– Har man symptomer på kjønnssykdommer skal man behandles raskt, og da kan det å vente en hel uke være for lenge, sier Malm, som ser at behovet for lengre åpningstid absolutt er til stede.

– En del som kommer hit har fått feilinformasjon av mamma eller bestemødre, sier Malm, som råder jenter å snakke med helsesøster om prevensjon. For selv om man skulle tro at dagens ungdommer er velinfomerte, er det ikke alltid slik.

– Nordmenn er dårligst på å bruke kondomer i Norden, minner Malm om. I tillegg kommer det ofte uopplyste gutter, som fremdeles tror at «Å hoppe av i svingen» er et greit prevensjonsmiddel.

– Det er jo bare en sædcelle som skal til, sier Malm som er vant til å informere om detmeste. Hovedtyngden av brukerne er Nydalen-beboere, med mange studenter fra tilhørende lokale skoler som BI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere