– Vi tar ansvar

BU-leder i Bydel St. Hanshaugen mener bildet av Oslo som delt er nyansert, og mener hennes bydell tar sosialt ansvar.

BU-leder i Bydel St. Hanshaugen mener bildet av Oslo som delt er nyansert, og mener hennes bydell tar sosialt ansvar. Foto: ARKIVFOTO

Politikerne på vestkanten mener det er feil at de ikke tar ansvar.

OSLO VEST: – Jeg mener at Oslo aldri har vært så lite delt som den er i dag. Denne problemstillingen er typisk for venstresiden som vil fremheve forskjeller fremfor å glede seg over positiv utvikling, sier BU-leder i Bydel Frogner, Bjarne Ødegaard (H), som må tåle motstand fra sin kollega på St. Hanshaugen.

– Feil

– Jeg synes generelt at det er litt problematisk å sette vår bydel inn i en slik øst-/vest-sammenheng, fordi vi har mange av østutfordringene. Vi har både en god del kommunale boliger, fattige barn og rusinstitusjoner, sier BU-leder, Torunn Kanutte Husvik (Ap), som likevel støtter SVs forslag.


– Jeg synes det er et godt forslag og vi skal selvfølgelige være med å ta vår del, men vi har allerede store utfordringer i våre egen bydel, sier hun.

Les også: Anniken Hauglie: – Oslo er ikke en delt by


Også i Nordre Aker tar man ansvar, mener BU-leder Bent Gether Rønning (H).


– Jeg er ganske trygg på at bydel Nordre Aker ikke skiller seg negativt ut i forhold til byens øvrige bydeler når det gjelder sosialt ansvar, og vi ønsker å ta vår del av oppgavene som dette innebærer. Dersom Lindsjørn har antydet at vestlige bydeler skyver ansvaret for sosiale tiltak og institusjoner over på de østlige bydeler, kan jeg på vegne av Bydel Nordre Aker si at dette ikke er tilfellet her, sier han, og får støtte fra Vestre Aker.

Ikke styres

– Det er så lett å dra denne saken med bred pensel og lage rene sosialpornografien av den. Men jeg har aldri opplevd menneskene i Bydel Vestre Aker verken som ansvarsfraskrivende eller hjerteløse, sier BU-leder, Elin Horn Galtung (H).

Les også: Knut Even Lindsjørn (SV): – Vestkanten må også ta ansvar


I Bydel Ullern får pipen imidlertid en litt annen tone på spørsmålet. BU-leder Carl Oscar Pedersen (H), mener dette er saker man ikke kan detaljstyre.


– Jeg tror det er grenser for hva som kan planlegges og styres. Dette gjelder for øvrig også på riksplan der geografi betyr mer enn å dekke selve behove, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.