– Vi tar ansvar

BU-leder på St. Hanshaugen, Torunn Kanutte Husvik (Ap) mener de tar ansvar for sosiale problemer. ARKIVFOTO

BU-leder på St. Hanshaugen, Torunn Kanutte Husvik (Ap) mener de tar ansvar for sosiale problemer. ARKIVFOTO Foto: ARKIVFOTO

Politikerne på vestkanten mener det er feil at ikke de tar ansvar.

OSLO VEST: – Jeg synes generelt at det er litt problematisk å sette vår bydel inn i en slik øst-/vest-sammenheng, fordi vi har mange av østutfordringene. Vi har både en god del kommunale boliger, fattige barn og rusinstitusjoner, sier BU-leder i Bydel St. Hanshaugen, Torunn Kanutte Husvik (Ap). Hun mener likevel at SVs forslag om å flytte institusjoner fra øst til vest er godt.

– Jeg synes det er et godt forslag og vi skal selvfølgelige være med å ta vår del, men vi har allerede store utfordringer i våre egen bydel, sier hun.

– Ikke tilfellet

Også i Nordre Aker tar man ansvar, mener BU-leder Bent Gether Rønning (H).

– Jeg er ganske trygg på at bydel Nordre Aker ikke skiller seg negativt ut i forhold til byens øvrige bydeler når det gjelder sosialt ansvar, og vi ønsker å ta vår del av oppgavene som dette innebærer. Dersom Lindsjørn har antydet at vestlige bydeler skyver ansvaret for sosiale tiltak og institusjoner over på de østlige bydeler, kan jeg på vegne av bydel Nordre Aker si at dette ikke er tilfellet her, sier han, og får støtte fra Vestre Aker.

Nordre Aker Budstikke mener: Bryr seg

– Kan ikke detaljstyres

– Det er så lett å dra denne saken med bred pensel og lage rene sosialpornografien av den. Men jeg har aldri opplevd menneskene i Bydel Vestre Aker verken som ansvarsfraskrivende eller hjerteløse, sier BU-leder, Elin Horn Galtung (H), og legger til:

– Vi er femte «største» bydel på kommunale boliger. Flyktninger har vi alltid sagt ja til og tatt i mot med glede, og i 2010 får bydelen 27 nye beboere med slik bakgrunn, sier hun.

I Bydel Ullern får pipen imidlertid en litt annen tone på spørsmålet. BU-leder Carl Oscar Pedersen (H), mener dette er saker man ikke kan detaljstyre.

– Jeg tror det er grenser for hva som kan planlegges og styres. Dette gjelder for øvrig også på riksplan der geografi betyr mer enn å dekke selve behove, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.