*Nettavisen* Nyheter.

– Vi tenkte litt «wow»

Malin Kulseth (f.v.), Pernille Iversen og Ellinor Caspersen fra Juvenile Rock Club er klare for sin andre Øyafestival i Skateparken. Foto: FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Jentene i Juvenile Rock Club har sterke navn på plakaten når de går i gang med sin andre Øyafestival i Skateparken.

GAMLEBYEN: – Det blir masse konserter, skateturnering på onsdag og torsdag og så blir det jo noen overraskelser. Det kan jo hende at det for eksempel blir noen konserter nede i bowlen her, sier Ellinor Caspersen.

Sammen med Malin Kulseth og Pernille Iversen startet hun Juvenile Rock Club for tre år sida, og har siden den gang hatt en rekke store navn på plakaten på sin hjemmescene, Caven, på Tøyen.

I fjor ble de for første gang hyra inn av Øyafestivalen, til å bidra med egen minifestival i Skateparken i Gamlebyen.

Gyldne øyeblikk

Suksessen var et faktum allerede første dag, og nå er jentene igjen klare for Øya.

– Det er en selvfølgelig en ære for oss å bli spurt igjen. Samtidig så mener vi jo selv at vi gjør noe veldig viktig og bra og at vi gir noe tilbake til Øya også, sier Kulseth.

– Hvordan var følelsen under festivalen i fjor?

– Vi tenkte litt «wow». Det var utrolig gøy, stemningen her er fantastisk og vi hadde noen kjempegyldne øyeblikk , der vi følte at vi bare løfta brua, sier Caspersen.

Og at det nettopp er Øya som ble samarbeidspartner for jentene er ikke helt tilfeldig.

– Vi må faktisk takke Øya, for det var der vi oppdaga livemusikk. Vi hadde snakket om å starte noe i rundt et halvt år, da vi jobba som frivillig på festivalen. Og da kom egentlig Øya og tok oss litt. Vi bare måtte starte en rockeklubb med livemusikk til alle. Vi har hatt fantastiske liveopplevelser på Øya selv, smiler Caspersen.

– Tilfeldig at vi er jenter

Det er altså utelukkende jenter bak Juvenile Rock Club, og med det kan vi ikke unngå å spørre:

– Det har rast en debatt om få kvinner på festivaler de siste ukene. Hva tenker dere om det, som bare er jenter?

– At vi er jenter er helt tilfeldig. Vi starta Juvenile Rock Club fordi vi synes det er gøy, ikke fordi vi er jenter. Debatten har hatt en ganske meningsløs telling av antall kvinnelige artister, men har helt utelatt at Øya har kjempestore navn som M.I.A, Robyn og Susanne Sundfør, sier Kulseth.

– Ja, og vi skulle selvfølgelig ønske at det var flere kvinnelige artister, men kvotering er ikke veien å gå. Dessuten, hvis man vil se et skikkelig jenteband, kan man jo komme hit å se Tre Små Tøser, smiler Pernille Iversen, om undergrunnstrioen bestående utelukkende av jenter, som blant annet har slått seg fram med låta «Balladen om Eldre Menn».

Arrangementet i Skateparken er gratis og åpent for alle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.