RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi tok vare på bussjåføren!


BUSSULYKKE: Det var her på Holmlia bussen kjørte ut sist uke. Nå har det blitt klart at føreren ble tatt hånd om. Men førerkortet hans forsvant. (Ingen av bussene på bildet er identisk med ulykkesbussen.)
BUSSULYKKE: Det var her på Holmlia bussen kjørte ut sist uke. Nå har det blitt klart at føreren ble tatt hånd om. Men førerkortet hans forsvant. (Ingen av bussene på bildet er identisk med ulykkesbussen.) Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
– Det er ikke riktig at ingen tok vare på sjåføren etter at en buss kjørte av veien på Holmlia forrige tirsdag.

HOLMLIA: Dette sier Kjell Andersen som var på ulykkesbussen.– Det som derimot er riktig, er at det ikke var passasjerer igjen da politiet kom til stedet. Men da var både ambulanse og brannvesen på plass, og jeg fikk beskjed om at jeg kunne forlate stedet om jeg ønsket.

LES SAKEN: 20 passasjerer forlot bussen uten å hjelpe kritisk skadd bussjåfør

– I etterkant forstår jeg at både jeg og de øvrige fra bussen skulle ventet til også politiet kom for å kunne uttale oss som vitner, og det beklager jeg for min del. Jeg var ikke oppmerksom på at vi faktisk er lovpålagt å vente. Men da profesjonelle mannskaper var på plass og tok seg av den skadde føreren, trodde vi at vi kunne dra.

Ringte

Kjell Andersen, som reiser med samme buss til Holmlia hver dag, forteller at det var meget glatt ulykkesdagen.

– Jeg var redd da sjåføren tok fart for å komme opp bakken til Holmlia senter. Men han klarte ikke å få særlig fart og bussen skled derfor pent ut i skogen. Det må vel kunne karakteriseres som en «myk landing». Så sakte gikk det at vi ikke trodde noen kunne være skadet.

Men sjåføren ble altså sittende fast i setet.

– Noen av de som satt lengst fremme i bussen var hos han og fikk sjekket om han var skadet. Flere av oss ringte politiets nødnummer. Jeg kom frem, oppga hvem jeg var og hendelsen. Det kan vel politiets lydlogg fortelle. Og jeg hadde politiet på tråden helt til ambulansen kom.

Andersen forteller at det kom en annen buss, men sjåføren i denne var bare opptatt med å dirigere trafikken.

– Han var ikke inne i bussen og så til kollegaen sin. Og så lenge jeg var på ulykkesstedet var heller ingen andre fra Unibuss eller Ruter der.

Beklager

– Jeg beklager at jeg ikke ventet til politiet kom. Jeg mistet vel litt fatningen, sier Kjell Andersen.

– Men jeg synes det er ille om det skal stå umotsagt at vi ikke hjalp sjåføren. Vi gjorde det vi kunne inntil ambulanse og brannvesen tok over.

Skal følge opp

– Dette har tydeligvis blitt en sak med misforståelser, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

– I og med det ikke var igjen passasjerer i bussen da politiet kom, har vi gått glipp av viktig informasjon på stedet. Men det er godt å høre i ettertid at det var igjen folk som tok var på føreren inntil ambulanse kom. Jeg skal forøvrig personlig ta kontakt med Kjell Andersen for å få høre direkte fra han hva som skjedde. For vi vil jo gjerne ha et så godt og fullstendig bilde som mulig.

Stasjonssjefen understreker imidlertid at passasjerene skulle som vitner vært igjen på stedet inntil politiet kom.

– Hadde de det, hadde vi kanskje ungått de misforståelsene som det tydeligvis har blitt, sier Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere