RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi trenger en motor!


MED LOKK OVER E6: Plan- og bygningsetaten har laget mange forslag til tenkte muligheter på Furuset. Her et alternativ som mange nok drømmer om: Lokk over E6 ved Furuset. ILLUSTRASJON: PBE
MED LOKK OVER E6: Plan- og bygningsetaten har laget mange forslag til tenkte muligheter på Furuset. Her et alternativ som mange nok drømmer om: Lokk over E6 ved Furuset. ILLUSTRASJON: PBE Foto: FOTO: PBE
– Utvikling kommer ikke av seg selv. Kommunen må være motor i dette prosjektet og det litt fort, før energien forsvinner ut av Furuset, sier Jan Grimnes i Furuset invest.

OSLO: Selskapet hans har engasjerseg på Furuset i ti år.

– Furuset er et svært heterogent område. Jeg leste nylig at det er flere nasjonaliteter i Bydel Alna enn i det er nasjoner representert i FN, sa Grimnes da han møtte 60 fagfolk på Arkitektenes Hus i Josefines gate, idag.

Han var tydelig i sin tale og hans erfaring som investor på Furuset var følgende:

Fremdrift

– Fremdriften er ikke særlig stor. Nå må vi få opp farten i utviklingeni dette området før energien svinner hen. Og det er kun kommunen som kan være den motoren, sa han til Furusetreguleringens prosjektleder Erling Ekerholt Sæveraas fra Plan- og bygningsetaten, som dro frokostmøtets fremmøtte gjennom plan og forslag til regulering som i disse dager ligger ute til offentlig ettersyn.

– Dette er vi klar over. Villige investorer står ikke i kø på Furuset, men det skal bli attraktivt å komme hit, sa en annen av Plan- og bygningesetatens fremmøtte.

Les også: - Oslo er kontrastenes by!

Lave boligpriser

Utfordringene til Plan- og bygningsetaten er mange på Furuset:

– Spørsmålet vi stiller oss er hvordan vi skal bygge dette i et marked som tilsier at vi ikke kan bygge noe som helst her, sa Ekerholt Sæveraas.

Det er ingen hemmelighet at boligprisene på Furuset er lave.

Dittoslo.no  har tidligere skrevet om utbyggere som mener prisene er så lave i Groruddalen at det ikke går an å tjene penger her.

– I prosesser som denne gjelder det å ha is i magen. Det tar tid, uttalte Erling.

Han viste skisser over planer og forslag til hva Furuset kan bli, og la ikke skjul på at PBE mener lokk over E6 på Furuset kan være en fornuftig idé: Etaten har også lagt frem forslag til områderegulering med og uten lokk, samt E6 lagt i tunnel.

Les også: Sjekk hvorfor Furuset er framtida

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere