RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilder og vitnesbyrd fra flyktninger i Kongo ble vist på Stortingets fasade mandag kveld, i forbindelse med årets tv-aksjon, som går til Flyktningehjelpen.
Bilder og vitnesbyrd fra flyktninger i Kongo ble vist på Stortingets fasade mandag kveld, i forbindelse med årets tv-aksjon, som går til Flyktningehjelpen. Foto: FOTO: EIRIK HEITMANN RASCH

– Vi trenger flere bøssebærere

Mandag kveld gikk startskuddet for årets tv-aksjon ved Stortinget. Budskapet var enkelt; Oslo trenger flere bøssebærere.

LØVEBAKKEN: – Det er bare 13 dager igjen, og vi trenger 100.000 bøssebærere for å hjelpe de som er på flukt. Dere bør selv gjøre det, og overbevise alle dere kjenner til å gå med bøsser i tillegg, erklærte generalsekretær i Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmusson fra scenen.

Stortinget som lerret

Dan Børge Akerø var konferansier da Stortinget for første gang i historien ble brukt som lerret for film og bilder. Flere sterke bilder fra Kongo, tatt av den verdensberømte fotografen Marcus Bleasdale, ble skutt ut av en projektor, akkompagnert av vitnesbyrd fra menneskene på bildene.

LES OGSÅ: Kjemper for folk på flukt

Vitnesbyrdene ble lest opp på engelsk av de etablerte skuespillerne Maria Bonnevie, Thorbjørn Harr, Ina Jansen og Henrik Mestad, til vakre toner fra Trygve Seims saksofon.

Åpningen på tv-aksjonen ble avsluttet med Erik Poppes reklamefilm fra Pakistan, Afghanistan og Kongo. I tillegg bidro Unni Wilhelmsen med to musikalske bidrag.

SE BILDER: KICK OFF FOR TV-AKSJONEN

– Årets viktigste søndagstur

Byaksjonsleder i Oslo, Kaia Nielsen Kjøs, oppfordrer også alle som har mulighet til å samle inn penger søndag 24. oktober.

– Vi har en god del bøssebærere, men vi trenger mange flere. Jeg vil på det sterkeste anbefale alle å ta del i dette. Man blir tildelt en rute i lokalmiljøet man bor i, og vil da bidra i to timer for å hjelpe verdens 43 millioner flyktninger, sier hun til dittOslo.no, og legger til:

– Dette er årets desidert viktigste søndagstur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere