*Nettavisen* Nyheter.

– Vi trenger mer penger

 

Litt mer enn forventet, men langt fra nok, er dommen BU-leder Torunn Kanutte Husvik (Ap) feller over byrådets forslag til budsjett.

ST. HANSHAUGEN: – Generelt kan jeg si at rammene for bydele n vår er for trang. Vi trenger økte frie midler, sier leder av bydelsutvalget (BU)i Bydel St. Hanshaugen, Torunn Kanutte Husvik (Ap).

Må kutte

Da byrådet la fram sitt forslag til budsjett i forrige uke, hevdet de at bydelene ville få langt bedre økonomi, som følge av reduserte priser på sykehjem. En sannhet med store modifiasjoner, mener Husvik.– Problemet er at vi har blitt nedjustert i flere år, og det betyr at vi må spare inn flere millioner både i år og neste år og sikkert året etter det også. For vår del betyr det at når overføringene til de lovpålagte tjenestene er fordelt er det ikke mer penger igjen, sier Husvik, og påpeker at de ikke-lovpålagte tjenestene, som fritidsklubber, eldresenter, kultur- og frivillighetsmidler vil bli nedprioritert.– Derfor er det avgjørende at vi får økte frie midler, sier hun, og setter sin lit til budsjettforliket mellom de fire borgerlige partiene i bystyret.Bjarne Ødegaard (H): - Det ser bra ut for Bydel Frogner– Vi håper at Venstre og KrF kan klare å få til mer til bydelene enn det byrådet har klart, i likhet med det spillet som har vært i bystyret tidligere år, sier Husvik, som likevel ikke ønsker å spekulere i størrelsen på summen.– Jeg håper det blir en betydelig sum, men la meg si det sånn at det nok blir en sum, så gjenstår det å se om den blir betydelig, sier Husvik.

Litt bedre enn forventet

Men til tross for kutt, mener Husvik tingenes tilstand er litt bedre enn forventet.

– For oss er det litt bedre enn forventet, men det handler selvfølgelig om hva vi forventet, smiler hun, og peker på at bydelen har fått litt bedre kompensasjon for at de også har det administrative ansvaret for Bydel Sentrum.

– Snikkinføring av kutt

Likevel påpeker hun at de så kalte effektiviseringskuttene som bydelen pålegges blir en uholdbar byrde.

– Påleggene om effektiviseringstiltak rammer alle deler av virksomheten. Jeg kan forstå at vi av og til må ha disse tiltakene, men når det kommer hvert eneste år, så er det faktisk begrenset hva vi kan effektivisere. Det blir en snikmåte å pålegge oss kutt på. For det er ikke lenger effektivisering, det er kutt. Det blir en konstant hodepine for administrasjonen, og det er en hodepine de ikke trenger når de skal få budsjettet vårt til å gå opp, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.