*Nettavisen* Nyheter.

– Vi trenger ny oppvaskmaskin!

De daglige lederne hos Prinsdal, Nordstrand, Bekkelaget, Krystallen og Simensbråten-Ekeberg seniorsenter, fikk en felles sjekk av Aud Kvalbein. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Prinsdal eldresenter har fått 363.000 kr ekstra å rutte med. Brukerne er storfornøyde med det de allerede har, og frivillig Edel Karlfjell kommer bare på èn ting de trenger. – Vi trenger ny oppvaskmaskin!

Klikk på bildet for å forstørre.

Arve Harald Nilsen og Julie Holm Nilsen syns Prinsdal seniorsenter er et flott senter, med mange aktiviteter. Foto: Foto: Janina Lauritsen

SØNDRE NORDSTRAND: Byrådet har bevilget 1.847.000 kroner i ekstramidler til seniorsentrene i Nordstrand og Søndre Nordstrand. Av disse går 363.000 kroner til Prinsdal seniorsenter.

Pengene går inn i driften av seniorsenteret og til goder for brukerne.

Pengene vil blant annet gå til at senteret sponser julemiddagen, billigere turer til Sverige, drosje inn til sentrum når de skal dit, teater, utstillinger og til oppgradering av senteret.

– Når vi har drevet på såpass lenge, er det noe av det tekniske som begynner å svikte, så disse pengene kommer veldig godt med, sier daglig leder, Aud Magnhild Bortne Solberg.

LES OGSÅ: Får ikke drive badet videre

Hyggelig med mer penger

Ruth Ghoffeng og Reidun Eden er brukere av senteret og de hadde møtt opp for å spille bingo. Spillet ble forsinket, men det var ikke så ille når det var på grunn av storbesøk av eldrebyråden. I hvert fall ikke når hun hadde med seg en stor sjekk.

Ghoffeng og Eden er så fornøyde med senteret slik som det er, så de kommer ikke på noe spesielt de ønsker at pengene skal gå til.

– Jeg syns vi har det bra her, men pengene kommer nok godt med, sier Ghoffeng.

– Jeg er glad vi har dette senteret, jeg trives her. Jeg ønsker meg ikke noe spesielt, sier Eden.

Edel Karlfjell er frivillig på seniorsenteret, og nå håper hun på ny oppvaskmaskin.

– Det er veldig hyggelig at vi får mer penger. Jeg vet at det trengs en ny oppvaskmaskin, så kanskje vi får det nå.


LES OGSÅ: Oslo får det beste 17.mai-været

Trygg på at pengene forvaltes riktig

Byråd for eldre, Aud Kvalbein, sa under overrekkelsen av sjekken at hun håper pengene går til å styrke seniorsentrene, og at senteret vil rekruttere slik at de blir aktuelle for nye grupper. Hun påpekte viktigheten av seniorsentrene, slik at eldre kan få treffe hverandre og ikke bli ensomme.

– Jeg er veldig trygg på at seniorsentrene finner noe fornuftig å bruke pengene på, sier hun til Nordstrands Blad.

I bydel Nordstrand får seniorsentrene Bekkelaget 303.000 kr, Krystallen får 418.000 kr, Norstrand får 460.000 kr og Simensbråten-Ekeberg får 303.000 kr. Byrådet har bevilget totalt 15.000.000 kroner ekstra, til byens eldre- og seniorsentre.

Bydel Østensjø har fått 1 023 000 kroner ekstra. Bøler seniorsenter får 272.000 kr, og eldresentrene Rustad får 78.000, Manglerud får 294.000 og Oppsal får 379.000 kr.


LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag