Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi trenger ny ungdomsskole, ikke kjøpesenter

NYTT: Slik kan det bli seende ut på Tåsen, hvis Norgesgruppen Eiendom AS får det som de vil.
NYTT: Slik kan det bli seende ut på Tåsen, hvis Norgesgruppen Eiendom AS får det som de vil. Foto: ILLUSTRASJON: MEINICH ARKITEKTERAS for Tåsen Utvikling AS
Norgesgruppen Eiendom AS ønsker å utvide Tåsen kjøpesenter og vil finansiere prosjektet ved å sette opp tre høyblokker. Naboer fortviler.

FRAMTIDØNSKER: Flere høyblokker på Tåsen.

HØYT: Tåsen senter, slik det kan bli.

TÅSEN: Planene om et nytt kjøpesenter på Tåsen har spredd seg som ild i tørt gress i nærmiljøet, selv om lite har blitt skrevet om saken.

– Dette vil føre til en fullstendig forandring av nærmiljøet vårt, sier Tåsen-beboer Anne-Grete Skofterød.

Foreløpige arkitekttegninger viser drømmen om tre høyblokker med 79 boliger, og et kjøpesenter som fordobles i forhold til dagens størrelse.

Hun forteller at naboene, etter å ha sett plantegninger hos Plan- og bygningsetaten, frykter at det blir mer trafikk i området, som igjen vil føre til en mer utrygg skolevei for elevene på Tåsen skole.

LES OGSÅ OM NEDLEGGELSE AV BOKHANDELEN PÅ TÅSEN SENTER

– Utrygg skolevei

– Vi ønsker ikke den endringen av bomiljet rett og slett. I 2003 ble det søkt om en ombygging av senteret, med tre etasjer med boliger. Det gikk ikke gjennom, blant annet begrunnet i økt trafikk. Siden den gang har trafikken blitt betraktelig større, sier Skofterød.

– Det som bekymer meg mest er den potensielle trafikkøkningen i nærheten av 715 barns skolevei, sier Håkon Olsen, som har en datter som akkurat har startet på Tåsen skole.

Heller ny skole

Selv om de fleste ikke synes Tåsen-senteret i dag er en fryd for øye, mener beboerne en moderat oppgradering uten tre høyblokker med leiligheter bør være et alternativ.

– Vi ønsker ikke et senter for hver hundrede meter. Vi har Ullevål og Storo nær oss, sier Skofterød.

Tre blokker med boliger vil også føre til flere beboere i strøket, noe som igjen vil føre til behov for nærskole. Dette vil bli vanskelig, mener naboene.

– Jeg tror heller vi trenger en ny ungdomsskole enn et kjøpesenter, sier Håkon Olsen.

Facebook-mobilisering

Nå mobiliserer naboene seg ved å spre informasjon og har planer om å arrangere et møte. De har også startet en egen Facebook-gruppe med tittelen «Aksjon mot høyblokker på Tåsensenteret».

Kommentarene har allerede begynt å komme, hvor engstelse for barnas skolevei, dårlige parkeringsmuligheter men også positive innspill er med.

Ifølge naboene er trafikken allerede stor i området, med daglig kø i rushtiden.

Vil skape et nytt møtested på Tåsen

–Tåsen er et relativt fortettet område, så vi ser ikke at en utbygging vil belaste på noen problematisk måte, sier Anders Olaussen, markedssjef i Norgesgruppen Eiendom AS.

– Det er, så vidt jeg vet, et ønske blant politikere og Ruter om fortetting i området på Tåsen. I samme anledning har vi (Norgesgruppen Eiendom AS, eier av Tåsen Nærsenter, journ. anm.) en mulighet for å utvide kjøpesenteret og tilpasse dette i forhold til det kundene ønsker, sier Olaussen.

LES MER OM TÅSEN BOKHANDEL HER


Han presiserer at planene om et større senter er visjoner som ligger langt fram i tid.

– Vi ønsker at det i større grad skal være et møtested og en storstue for bydelen, sier Olaussen.

Det er blitt en vanlig modell innen eiendomsbransjen å finansiere utvidelser med boligbygging, i dette tilfellet tre høyblokker med 79 boliger.

– Den store utbyggingen er ikke nært forestående, presiserer Olaussen videre.

I tillegg forteller han at det berører veldig mange som skal høres, og forhandlinger står i kø. Gjennom planforslaget ønskes det å legge til rette for å etablere et bredere og mer tidsriktig handels- og servicetilbud for lokalområdet.

Det søkes samtidig etablert boliger i etasjene over, dels for å finansiere det omfattende prosjektet, og dels for å legge til rette for ny boligetablering i et naturlig knutepunkt for vei og bane.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!