RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi tviler ikke på at vi en gang kommer til å sitte i samme regjering


Jenny Clemet von Tetzschner (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (18) fra Vestre Aker.
Jenny Clemet von Tetzschner (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (18) fra Vestre Aker. Foto: foto: marianne holøien
Denne helgen satser Jenny Clemet von Tetzschner (19) og Mathilde Tybring-Gjedde (18) på å forandre norsk skole på Høyres landsmøte i helgen. På sikt satser de mye høyere.

– Jeg tviler ikke på at vi en gang kommer til å sitte i samme regjering, sier 19-åringen Clemet von Tetzschner fra Vestre Aker.

Del på Facebook

Verken hun eller Mathilde Tybring-Gjedde (18), også hun fra Vestre Aker, legger skjul på at de har høye politiske ambisjoner – både når det gjelder fjern fremtid og den nærmeste helgen

Søndag entrer de to talerstolen på Høyres landsmøte for å forandre landets skolepolitikk. Det vil si; i første omgang få flertall for følgende to punkter i partiet:

Kamp mot stillingsvern

A. Avholde nasjonale prøver i alle årstrinn på grunnskolen med fokus på progresjon hos hvert enkelt kull og læreres oppsigelsesvern.

B. Redusere stillingsvernet i skolevesenet og innføre krav om intervju for opptak til lærerutdanning.

– Det finnes lærere i skolen som overhodet ikke strekker til og som ikke evner å formidle det de skal, mens rektorer og foreldre står maktesløse, sier Tybring-Gjedde.

De to har stor tro på at det er mulig å luke ut de verste lærerne allerede før lærerstudiet ved hjelp av intervjuer.

– Én ting er at lærerstudenter bør ha gode karakterer. En annen ting er evne til å formidle kunnskapen – det kan man bare avdekke gjennom å snakke med vedkommende, sier Clemet von Tetzschner.

Jobber hardt

De to unge politikerne legger ikke skjul på at de er fornøyde med sjansen til å påvirke moderpartiet direkte. De legger heller ikke skjul på at de er spente foran landsmøtet, der de kapret to av 15 plasser for ungdomsdelegater fra alle de 19 fylkene i landet. Innlegget som skal holdes på søndag, kommer til å bli jobbet mye med, for å si det sånn.

Vestre Aker-jentene har vært politisk engasjert i noen få år. Det er faktisk ikke slik at de to, som etternavnene kunne forlede folk til å tro, har fått Høyre-politikken inn med morsmelken. Clemet von Tetzschner ble fenget etter deltagelse på skoledebatter i 2007, og sørget to år senere for å verve Tybring-Gjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere