RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi var pionerer i bransjen!


Som perler...: Marianne Holthe, Lillen Herø, Kari Lien, Sylvi Leikvam, Grete Follsund, Kari Arnesen, Berit Gomnæs, Turid Harvei, Anne Jøran Grønli, Aud Grav Janson, Kari Krogstad, Elsa Vevle, John Gangås, Joveig Otterlei og Kerstin Biering.
Som perler...: Marianne Holthe, Lillen Herø, Kari Lien, Sylvi Leikvam, Grete Follsund, Kari Arnesen, Berit Gomnæs, Turid Harvei, Anne Jøran Grønli, Aud Grav Janson, Kari Krogstad, Elsa Vevle, John Gangås, Joveig Otterlei og Kerstin Biering. Foto: FOTO: ELISABETH WANG
50 år har gått siden denne gjengen fullførte studiene i ergoterapi. Fredag var de igjen samlet; på Gaustad sykehus.

GAUSTAD: – Ja, synes du ikke vi holder oss ganske godt, da? smiler Kerstin Biering og ler hjertelig.

Gruppen på 15 har denne dagen fulgt interessert med på ergoterapeut Marit Ørnes beskrivelse av enheten for tverrgående ergoterapi ved Gaustad sykehus.

I tillegg har de fått nærmere beskrivelse av ergoterapiverkstedet, Café Årstidene, hustrykkeriet, danseterapi og Teater Vildenvei. Etter en god lunsj var det så duket for en omvisning i museet på Gaustad sykehus.

– I dag besøker vi Gaustad sykehus, hvor flere av oss har hatt kortere og lengre arbeidsforhold på 60-, 70- og 80-tallet, forteller Biering.

LES OM MER OM GAUSTAD SYKEHUS MUSEUM HER

– Faglig og sosialt

Ergoterapeutene, eller arbeidsterapeutene, som de het da de var ferdigutdannet, har vært flinke til å møtes opp igjennom årene. Først etter 10 og 20 år, men etter 25- års jubileet har de møttes årlig.

– Når vi møtes har vi gjerne med en faglig del og en sosial del. Vi synes det er viktig å få litt faglig påfyll i tillegg til det sosiale, så det fungerer godt, sier Biering.

– Sterkt engasjement!

Latter, smil og gode ord vitner om at denne gruppen stortrives sammen. De ble utdannet som ergoterapeuter i en tid da nettopp dette yrket var flunkende nytt.

Nå ser de med stor glede på hvordan ergoterapeuter, ved blant annet Gaustad sykehus, bruker sitt fagfelt.

– Vi var pionerer og måtte brøyte vei, men det var jo noe utrolig spennende og utfordrende med det også. Når vi så kommer hit og får høre hvilken entusiasme og glød disse ergoterapeutene har, er det så flott å se, sier Berit Gomnæs.

Det er duket for dagens gruppebilde og de spreke seniorene stiller seg på rad og rekke foran inngangen. I anledning 50- års jubileet, skal det virkelig feires så denne gangen har de satt av en hel langhelg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere