RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi vil bevare Hersleb


Ronny Fagereng i Gamle Oslo Venstre og leder av driftsstyret ved Hersleb, Tommy Hagen, støtter aksjonen for å bevare «det rosa slottet». Det er ikke riktig å legge ned skolen, mener de.
Ronny Fagereng i Gamle Oslo Venstre og leder av driftsstyret ved Hersleb, Tommy Hagen, støtter aksjonen for å bevare «det rosa slottet». Det er ikke riktig å legge ned skolen, mener de.
Gamle Oslo Venstre krever at byrådet skrinlegger planene å legge ned Hersleb skole.

TØYEN: Lokallaget til Venstre er blant aktørene som støtter aksjonen for bevaring av Hersleb, og går dermed imot H/Frp-byrådets plan om å stenge skolen.

Leder for Gamle Oslo Venstre, Ronny Fagereng, lever i håpet om at skolen fortsatt kan reddes.

ELEVER AKSJONERTE: – Vi er Hersleb! Vi er Hersleb!

Håper lever

– Det er fortsatt tid frem til budsjettet skal vedtas. Vi ønsker å beholde Hersleb som en institusjon i nærmiljøet. Byrådet bør rehabilitere skolebygningen og ta den i bruk igjen, sier Fagereng.

For den lokale Venstre-mannen er det viktig å bevare skolemiljøet i den ærverdige skolebygningen. Hele saken er for dårlig fundert, mener Fagereng. I lys av dette har driftsstyret ved skolen sendt et brev til byrådet.

– Det råder stor usikkerhet blant elever og ansatte. Vi ønsker flere momenter belyst og besvart. Det går blant annet på byggtekniske ting, sier Tommy Hagen, leder av driftsstyret.

BYRÅDET: VIL LEGGE NED HERSLEB

Presser på

Byrådet trenger Venstres støtte til å få lagt ned skolen. Lokale krefter forsøker påvirke «moderpartiet» til å lande på rett side av streken.

Men har ikke Venstre varslet at de støtter byrådet? Slik sett er det alt for sent å redde Hersleb?

– Det har ikke jeg hørt noe om. Vi har snakket med Veivåg og Elvestuen om deres tanker i saken. Vi har fortsatt dialog med dem, forsikrer Fagereng.

KJELL VEIVÅG (V) I JANUAR: – Hersleb er et stort og viktig skoleanlegg, men selv om vi får på plass en styrking av Hersleb, så vil det være snaut med ungdomsskolekapasitet på Grünerløkka.

Det er flere forhold de to ikke synes er godt nok belyst. Kostnadssiden, brakkeløsninger, asbestsanering og rehabilitering er blant tingene de ønsker mer svar på.

– Det vi har fått vite så langt er ikke beroligende nok. Hvor skal elevene flyttes til og har skolene nok kapasitet? Hva med kompetansen til lærerne? Vi mener at dette området har behov for en ungdomsskole i sitt nærmiljø, sier Fagereng.

Gjort inntrykk

De tviler sterkt på om det blir så mye billigere totalt sett å la være å pusse opp Hersleb. Nye skoler må uansett bygges.

– Det går noen løse rykter om at skolebygget skal gjøres om til videregående. Da slipper man jo uansett ikke unna kostnadene, poengterer Tommy Hagen.

Aksjonene til Hersleb-elevene gjør også inntrykk.

– Jeg ble overrasket over engasjementet. Elevene er jo veldig godt fornøyd med skolen sin og engasjementet er stort. Det fortjener honnør. Byrådet bør også merke seg dette, sier Fagereng.

I forhandlinger

De synes byrådet burde lagt en annen strategi for Hersleb, enn å bare avvikle den.

– Hadde de tenkt større, kunne de nedgradert riksvei 4 som skiller Vahl og Hersleb skole. Dette kan bli et stort friareal til glede for skolen.

– Tomten er såpass stor at det også burde være plass til en flerbrukshall her. Det vil gi området et stort løft, tilføyer Hagen.

Østkantavisa har ikke lyktes i å få kommentar fra Ola Elvestuen i Venstre, men en ordknapp Kjell Veivåg skriver i en e-mail:

– I påvente av byrådets tilleggsinnstilling som kom på torsdag, er vi ikke begynt med budsjettforhandlingene, skriver Veivåg.

Han svarer ikke på om Venstre har landet på en konklusjon i Hersleb-saken. Tidligere i år krevde partiet opprustning av den gamle skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere