RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi vil ha åpen barnehage nå!


Jon Haavie med sønnen Aksel ønsker seg et sted å være. Thomas Drevon var aktiv bruker av Åpen barnehage, og savner tilbudet når han snart igjen blir pappa.
Jon Haavie med sønnen Aksel ønsker seg et sted å være. Thomas Drevon var aktiv bruker av Åpen barnehage, og savner tilbudet når han snart igjen blir pappa. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Småbarnsforeldre synes det er forferdelig at de har mistet et godt tilbud til barna. Åpen barnehage stengte dørene i mai.

ST. HANSHAUGEN: – Det er ofte sånn at fedre ikke har et like godt nettverk som kvinner. De har jo barselgrupper, men vi har kanskje enda mer behov for et sted vi kan ta med barna, sier Thomas Drevon. Han brukte flittig Åpen barnehage i Tårnhuset på toppen av St. Hanshaugen, og savner tilbudet.

– Nå er det nytt barn på vei, og da er det fint å ha et sted å være under pappapermen, sier han.

Lei kaffelatten

– Bydel St. Hanshaugen har ikke mange tilbud for småbarnsforeldre som ikke har barn i barnehagealder. Vi som er lei kaffelatten, trenger en møteplass for barn og voksne i bydelen, sier Jon Haavie med sønnen Aksel krabbende rundt på gresset. Fordelen med Åpen barnehage er at en pedagogisk leder er til stede, og at barna kan boltre seg sammen med andre barn, samtidig som foreldrene også får være med, mener Drevon og Haavie.

Henger på senteret

Etter at Åpen barnehage ble stengt i mai har hverdagen blitt vanskeligere for småbarnsforledrene.

– Vi må jo henge rundt på kjøpesentere eller være hjemme. Det er ikke veldig hyggelig, sier Haavie som savner et sted å gå. Åpen Barnehage var åpen fire dager i uka fra 10.00 til 14.00, og kostet 70 kroner gangen. Onsdager var reservert for barn over tre år med fremmedspråklig bakgrunn.

– Da pleide vi å gå til en annen bydel, sier Thomas som også forteller at det kan være et problem. Åpen barnehage er nemlig et tilbud til barn og voksne i bydelen de tilhører.

– Det er et behagelig tilbud uten påprakking av budskap,og man kan komme og gå når man vil, forteller Thomas.

Åpen barnehage ble flyttet fra Tårnhuset til Hammersborg barnehage i februar. I mai ble tilbudet lagt ned.

– Vi trenger et sted å være. Det kan bli kjedelig å bare sitte på kafeer, forteller Christine Warloe med sønnen Erik. Guri Berge og datteren Agnes trenger også et sted å være.

– Åpen barnehage er et fint tilbud, sier Berge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere