*Nettavisen* Nyheter.

– Vi vil ha en bydel som er levende

Travel kveld: Aps gruppe med Jørgen Foss. Anne Cathrine Berger, Helge Stoltenberg og Thore Pettersen hadde en rekke kommentarer og forslag i siste BU-møte før sommerferien.

Det store behovet for framtidige skoleplasser kom like brått på Undervisnings-etaten, som «julekvelden på kjerringa».

Klikk på bildet for å forstørre.

På tvers: Sten Ånerud og Inge Carlèn fra Venstre i dialog med Frps Hans Otto Watne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tja: BU-leder Per Overrein (A) og nestleder Kjell Omdal Erichsen (H) hadde en stri tørn med alle forslagne i Skolebehovsplanhøringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mindre krim: Anne Cathrine Berger (A) med positivt nytt.

SAGENE: Alle vet om det og alle vil gjøre noe med det. I åra framover øker elevtallet i Osloskolene.

– Dette er den viktigste saken i dag, sa Aps Jørgen Foss om bydelsutvalgets behandling av høringsuttalelsen til den nye Skolebehovsplanen, og la til:

– Vi vil ha en bydel som er levende. Det bygges og skal bygges mye i bydelen og talenes tale er klar. Vi har et kjempebehov for nye skoleplasser. Det kommer nok flere barn enn beregnet og vi er langt på etterskudd.

Redd de store

Partiene ble (etter en liten forhandlingspause) stort sett enige om en rekke høringsuttalelser ført i pennen av Venstre, og som også stort sett samsvarte med administrasjonens forslag.

Det pekes på at det er ønskelig at det tas utgangspunkt i skolebehov og kapasitet på bydelsnivå, og de store endringene med sterk befolkningsvekst i området.

Og det var en generell skepsis til utbygging av for store skoler.

Gap

– Bydelsutvalget stiller seg positive til at Bjølsen og Sagene gjøres om fra barne- og ungdomsskoler til rene barneskoler. denne omgjøringen vil sikre at nærskoleprinsippene ivaretas, skrives det i en av uttalelsene.

– AP ønsker 1–10 skoler når det skal bygges nye, og vi ønsker ikke en felles ungdomsskole. Men det trengs også ytterlige en ny skole i tillegg til det som er skissert, sa Jørgen Foss.

– Skolepolitikk er jo en av hjertesakene til Venstre og da er det jo naturlig med et engasjement i egen bydel, forteller Sten Ånerud og Inge Carlèn og legger til:

– Barnefamiliene flytter til bydelen og i motsetning til før, blir de også boende. Dette gir et gap i forhold til kapasitet og behov fram til 2018.

De to mener også det er mulig og ikke minst viktig å påvirke sine respektive bystyregrupper slik at bydelens særskilte behov blir ivaretatt.

Bil og barn

Bydelsutvalget skulle også si sin mening om både be

boerparkering og normer for felles leke- og uteoppholdsplasser. Og kanskje ikke så uventet var det størst engasjement og flest innlegg til bilens ve og vel.

– Beboerparkering er en form for livegenskap, sa Frps Hans Otto Watne og la til litt lakonisk:

– Det er mer politikk i bil enn barn.

AP var positive til beboerparkering, men mente det ikke var behov for dette i Bydel Sagene.

– Er for at folk har bil, men ikke et forbud mot at den står stille, sa Rødts Eldar Aldernæs Hanson.

Bydelen vedtok så å stille seg positiv til beboerparkering og innføring av en spesialordning for gjesteparkering.

Opptakt

Sakskartet var omfattende og kanskje mest gledelig var oppsummeringen om nedgang i kriminaliteten blant barn og ungdom i bydelen.

– Tall fra Oslo politidistrikt viser en nedgang i anmeldte forhold i aldersgruppen under 18 år, sa Aps Anne Cathrine Berger.

Eller nærmer valgkampen seg og Høyres Kjell Omdal Erichsen fremmet eget forslag «Brukeren i sentrum». Og ville at bydelsdirektøren skulle gi en redegjørelse for hvilke brukerundersøkelser bydelen har gjennomført de siste 5 årene, og hvilke endringer som har blitt gjort som en konsekvens av tilbakemeldingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.