*Nettavisen* Nyheter.

– Vi vil ha svar på hva som egentlig skjedde

ULYKKESSTEDET: 12. desember 2013 døde en kvinne etter å ha blitt påkjørt her i Enebakkveien. Dette bildet er tatt morgenen etter. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Politiet er nå ferdig med å etterforske dødsulykken på Abildsø. – Dette har tatt lang tid. Vi håper at vi nå får svar, sier faren til kvinnen som mistet livet.

Klikk på bildet for å forstørre.

LYS: Over et halvt år etter dødsulykken på Abildsø tennes det fortsatt lys for kvinnen som mistet livet. Foto: Foto: Nina S. Olsen

ABILDSØ: Torsdag 12. desember 2013 ble en ung kvinne påkjørt og drept i et gangfelt i Enebakkveien, ved bussholdeplassen nærmest Smedbergveien.

Nå er etterforskningen av dødsulykken på Abildsø ferdig, og saken er sendt fra Oslo politidistrikt til påtalemyndighetene, som skal vurdere om den siktede sjåføren skal tiltales.

Etter det Nordstrands Blad erfarer er uaktsomt bildrap en sannsynlig tiltale.

LES OGSÅ:

Abildsøbeboere krever strakstiltak i Enebakkveien

– Nok er nok, nå må farten i Enebakkveien ned!

Avgjøres i løpet av kort tid

– Det er ikke tatt ut tiltale mot sjåføren ennå, men det avgjøres i løpet av kort tid, sier Knut Nysæter, leder av trafikketterforskningen i Oslo politidistrikt.

Han ønsker ikke å si noe om hendelsesforløpet før en eventuell tiltale er klar.

– Nå tar en jurist en helhetlig vurdering av alle fakta og forklaringer i saken, og hendelsesforløpet vil bli beskrevet i en tiltale. Så er det opp til retten å ta endelig standpunkt i saken, sier Nysæter.

LES OGSÅ: Beboere mener veikrysset er ekstremt farlig

Pårørende vil vite

Det er nå over et halvt år siden dødsulykken, og de pårørende synes det tar lang tid å få svar på hva som skjedde.

– Vi får aldri datteren vår tilbake, men vi vil ha svar på hva som egentlig skjedde, sier avdødes far til Nordstrands Blad.

– Det er viktig for oss å få redegjort for hendelsesforløpet, så man unngår spekulasjoner. Vel så etterlengtet er svar på hva som er tenkt gjort i Enebakkveien som følge av dette, sier avdødes far.

Etterforskningsleder Knut Nysæter sier at dødsulykken på Abildsø er høyt prioritert, men at de har mange saker å jobbe med.

– Noen saker er mer kompliserte å etterforske enn andre. Det går på både vitner og tekniske ting. Denne saken har tatt litt tid, men er innenfor normal etterforskningstid. Vi håper og tror at vi får avgjort dette ganske raskt nå. Det er viktig for oss også, så folk kan gå videre, sier han.

LES OGSÅ: Skal rekonstruere dødulykken på Abildsø

To mulige rettssaker til høsten

Ved en tiltale vil straffesaken etter dødsulykken ifølge politiet bli fremmet for retten i løpet av kort tid. Da vil den trolig komme opp for retten til høsten.

Også søndag 4. august 2013 var det en alvorlig trafikkulykke i Enebakkveien på Abildsø. Kjersti Instefjord og sønnen ble påkjørt mens de syklet på fortauet, men begge overlevde.

Politiet opplyser at også denne saken ligger hos påtalemyndighetene og kan komme opp for retten til høsten.

En tiltale i denne saken vil mest sannsynlig gå på grov uaktsomhet i trafikken som har påført andre alvorlig skade.

LES OGSÅ:

Tok ti fartssyndere på fire timer

Fakkeltog for tryggere trafikk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.