*Nettavisen* Nyheter.

– Vi vil ha veien vår tilbake!

Naboene Anne Schiøtz (t.v) og Ingrid Nyhus har oppleved og sett mange farlige situasjoner. Nå håper de på bedre tider. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Idylliske Jensmessveien forvandles to ganger om dagen til en vei med grisekjøring, sinte sjåfører og oppgitte beboere. Småbarnsmammama Ingrid Nyhus har kjempet lenge for tiltak for å få bort trafikken. Nå er hun på vei til å lykkes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her skal den nye bommen i Jensmessveien komme. Ingrid Nyhus er lei av å ha hjertet i halsen på grunn av trafikken i veien. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

HOLMEN/MAKRELLBEKKEN: – Vi vil ha veien vår tilbake!, slår Ingrid Nyhus fast.

Hun serverer oss kaffe og viser oss hvor idyllisk Jensmessveien kan være uten stressede bilister som skal spare tid morgener og ettermiddager.

Når det er rushtid er situasjonen en helt annen. På vei ned til Smestadkrysset tar bilistene av inn til Aspehaugveien og deretter inn i Jensmessveien. Der tar de seg videre ned til Bernhard Herres vei. En velkjent og meget velbrukt snarvei for de som vil spare noen minutter i morgenrushet.

Stor trafikk

Manuelle tellinger gjort av beboere i Jensmessveien viser at det har passert så mange som 220 biler mellom 08.00 og 09.00. I helger, i samme tidsrom passerer det vanligvis mellom tre og fem biler.

– Det er totalt kaos i rushtiden. Det kjøres fort og farlig. Og om vinteren med høye brøytekanter blir det ett kjørefelt her. Da er det enda farligere, sier Nyhus.

Hun har kjempet lenge for at det skal innføres tiltak for å stoppe snikkjøringen. I forrige møte i Vestre Aker bydelsutvalg, fikk hun gladnyheten om at politikerne støtter henne og naboene. Det skal settes opp bom som stenges automatisk mellom 07.00 og 10.00 hverdager.

Tidligere er det satt opp permanent bom i krysset Jensmessveien/Holmenkollveien.

Vil ikke vente lenge

Nyhus har tatt utallige telefoner, blant annet til Samferdselsetaten (SAM) og politiet. Hun måtte virkelig stå på for å nå igjennom. Nå håper hun bommen kommer raskt på plass.

– Det må ikke ta lang tid. Saken må ikke treneres mer. Vi kan ikke ha det slik lenger. Her bor det mange barnefamilier. Vi er livredde for at barn skal bli påkjørt. Denne veien har aldri vært ment for å ta unna mye trafikk. For et par tiår siden var den ikke asfaltert en gang, sier Nyhus.

Hun har hatt flere utrivelige episoder med bilister.

– Jeg har forsøkt å få enkelte til å sette ned farten. Jeg er blitt skjelt ut, blitt vist fingeren og mye annet. Det er direkte ubehagelig.

– Finn en annen vei!

Vi møter hennes nabo Anne Schiøtz langs veien. Hun er daglig ute på tur med hunden Lucy. Hun er lei av situasjonen i veien.

– Jeg håper virkelig bommen kommer så raskt som mulig. Jeg er lei av å være redd når jeg er ute å går, sier Schiøtz.

Nyhus har klar beskjed til snikekjørerne:

– Her kommer det til å stenges før eller senere. Derfor bør de allerede belage seg på å holde seg til Holmenkollveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.