RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi vil tjene på å flytte


Museumsdirektøren understreker at det ikke er foretatt noen endelig beslutning om å flytte. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Museumsdirektøren understreker at det ikke er foretatt noen endelig beslutning om å flytte. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
Museumsdirektør Hans Weinberger kjøper ikke argumentasjonen om at Teknisk museum ikke har turistappell.

KJELSÅS: Oslo Arbeiderparti har vedtatt at de ønsker Teknisk museum værende på Kjelsås. Les mer om det her.

Museumsstyret begrunner derimot ønsket om ny plassering slik:

– Det ene er at vi trenger mer plass. Men den overordnede grunnen er at vi har et nasjonalt ansvar som museum for teknikk, industri, naturvitenskap og medisin. Det er sektorer som jeg mener underkommuniseres i norsk kulturliv i dag. Teknisk museum forteller om fremveksten av det moderne Norge. Det tror jeg også veldig mange tilreisende har interesse av, sier Weinberger.

– Vi ser ikke diskusjonen om plassering som et Oslo-spørsmål, men som et nasjonalt anliggende. Dette har å gjøre med hvordan vi forvalter vår industrihistorie, oljeeventyret og fremveksten av det moderne Norge. Vi er i en situasjon der vi ønsker at flere skal ta realfagsutdannelse. Da er det viktig å vise at dette er synlig i vår kollektive bevissthet, og at det verdsettes.

– Frykter du ikke at Teknisk museum kan drukne blant andre museer og kulturinstitusjoner konsentrer i Bjørvika-området?

– Nei, tvert imot. Jeg tror det vil ha en synergieffekt. Vi er et folkelig museum, og kan dermed være en bro inn til de andre museene, spesielt for folk som kanskje ellers ikke går på museum, sier Weinberger.

Han tror museet har potensial til å doble dagens besøkstall, og at andelen turister, som han i dag anslår utgjør om lag fem prosent av de besøkende, kan økes betraktelig.

Weinberger vil ikke ta stilling til hva et eventuelt politisk vedtak om fortsatt eksistens på Kjelsås kan bety for museet.

– Men når det er sagt; vi vantrives absolutt ikke på Kjelsås, og setter pris på engasjementet rundt museet.

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke på lederplass i oktober 2009: Mye vil ha mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere