*Nettavisen* Nyheter.

– Vi vil vise at alle kan hjelpe andre

Jonas Borchgrevink Wetting og Halvard Bastiansen har ivititerer til gratis familiekino på Colosseum i romjula. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

To studenter viser gratis film på Colosseum for 300 økonomisk vanskeligstilte i romjula.

MAJORSTUEN: – 28. desember åpner vi sal to på Colosseum for 300 økonomisk vanskeligstilte i Oslo. De aller fleste billettene er allerede delt ut. Jobben nå blir å få tak i snacks til de som kommer for å gi dem den helhetlige kinoopplevelsen, sier Halvard Bastiansen.

Sammen med Jonas Borchgrevink Wetting står han bak prosjektet My Good Act - et nytt nettsamfunn der bidragsytere, initiativtaker og hjelpeorganisasjoner kan igangsgette og følge opp veldedige prosjekter. Nettsamfunnet skal lanseres i løpet av 2011.

– Vi ønsker å senke barrieren for å hjelpe. I Norge er terskelen for å starte soaiale prosjekter mye høyere enn i USA. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier Borchgrevink Wetting.

Derfor inviterer de altså 300 økonomisk vanskeligstilte til familekino i romjula. Filmen som skal vises er den satiriske superheltfilmen «Megamind». Billettene har blant annet blitt delt ut til Fattighuset og Frelsesarmeens Slumstasjon.

Les også: Vil invitere 600 på kino

Bastiansen kan fortelle at responsen fra bedrifter og privatpersoner har vært utelukkende positiv. Bidrag til å finansiere en gratis kinoforestilling og brus til alle gjestene er i boks.

– Nå mangler vi bare noen små godteposer vi kunne gitt ut ved inngangen. Da vi delte ut billetter til Fattighuset som de skulle distribuere videre, skjønte vi fort at vi lett kunne hatt minst en dobbelt så stor sal. Det viser at mange flere enn det vi er klar over er fattige i Oslo i dag, sier Bastiansen ettertenksomt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.