– Videreføring av Jorunns livsverk

Siri Frømyr (øverst) sammen med søstrene Lisbeth Lenning, Live Lenning Hals og Eidi Lenning Norheim.

Siri Frømyr (øverst) sammen med søstrene Lisbeth Lenning, Live Lenning Hals og Eidi Lenning Norheim. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

– Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger allerede, det er rett og slett rørende. Nå er vi klare for å gi alt, sier Siri Frømyr.

SMESTAD: – Nå er det fulle dager. Det går virkelig unna, men det er bare gøy, smiler Frømyr, som nå har kjøpt rettighetene til ballettskolen.

– Jeg leste på Facebook at det gikk dårlig med Kirkenær Ballettskole og da tenkte jeg selvsagt “hva skjer?”. Det ble mye snakk frem og tilbake med en av pedagogene på skolen, og jeg skjønte raskt hvordan ståa var, sier Frømyr.

– Mor nummer to

Søstrene hadde i flere år snakket løst om å drive en ballettskole sammen. En fordel var det selvsagt at de alle fire hadde et nært forhold til Kirkenær Ballettskole.

– Jorunn har vært som en mor nummer to for oss. Vi har alle deltatt i “Reisen til Julestjernen”, og et par av oss har til og med bodd i kjelleren på Sørbyhaugen, sier Lisbeth Lenning.

– Perfekt timeing

Frømyr tok kontakt med Jorunn Kirkenær og fortalte, som det var, at hun ville drive ballettskolen videre.

– Hun var umiddelbart positiv, men rådet meg til å ta kontakt med Kristina Kirkenær-Hart, som er Jorunns barnebarn. Kristina overtok ballettskolen for noen år tilbake, og jeg traff henne per telefon i Texas. Hun sa raskt at timeingen ikke kunne vært mer perfekt. Da begynte ballen virkelig å rulle, forteller Frømyr.

Store ambisjoner

Avtalen om leder-overtagelse av ballettskolen ble klar i slutten av juni, og nå flytter like godt Siri med familie inn i huset på Sørbyhaugen.

– Alt føles så riktig, og det er så hyggelig at vi alle fire er med om dette. Det var en sjanse vi ikke kunne la gå fra oss, og Jorunns reaksjon på det hele var toppen på kransekaken, sier Frømyr og legger til:

– Vi ønsker å ta skolen tilbake til det den var og vi har store ambisjoner om å lykkes. Vi utvider timeplanen med flere partier og får inn både jazzballett, zumba og pilates. I tillegg blir det formiddagstrening for voksne/godt voksne og trening mor og barn, sier hun.

Se mer: www.barneballett.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.