*Nettavisen* Nyheter.

– Viktig at vi ligger foran

Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H).

Skolene Veitvet og Gran som skal bli nye, blir nye klimaforbilder. De to Groruddalen-skolene skal bygges etter FutureBuilts klimakrav. Dermed går det offentlig og private sammen om å møte strenge klimakrav.

VEITVET: Avtalen som er inngått mellom Oslo kommune og Futurebuilt sørger for at Veitvet og Gran blir to av såkalt 30 forbildeprosjekter i Oslo og Drammen. FutureBuilt stiller krav til klimaeffektive byggematerialer med minimale utslipp til omgivelsene.

Skolene skal bygges som offentlig-private samarbeidsprosjekter. Leverandøren skal velges gjennom en konkurranse. Iløpet av våren skal Utdanningsetaten lyse ut en konkurranse. Vinneren skal bygge, eie, drifte og vedlikeholde skoleanleggene.

Skolene skal leies ut til Utdanningsetaten på en tidsbestemt kontrakt.

Prosjekt

FutureBuilt er et tiårig program med en visjon om å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur med høy kvalitet.

Målet er å realisere en rekke forbildeprosjekter - både byområder og enkeltbygg - med lavest mulig klimagassutslipp, og som samtidig bidrar til et godt bymiljø.

– Viktig at vi går foran

Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H), mener det er viktig at Oslo kommune er med i prosjektet.

– God læring forutsetter godt arbeidsmiljø og gode skolebygg. Det er viktig at Oslo går foran på dette området. Vi skal legge til rette for at elever og ansatte får en best mulig arbeidshverdag. Futurebuilt bidrar til dette, sier Ødegaard på Utdanningsetatens hjemmesider.

Skal halveres

Bystyret har vedtatt at Oslos klimagassutslipp skal halveres innen 2030. Dette er i samsvar med FutureBuilts mål om 50 prosents reduksjon av klimagassutslipp i forhold til dagens praksis.

Globalt står byggenæringen for en 1/3 klimagassutslippene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.