RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Viktig historiefortellende element


KOMPROMISS: Plan- og bygningsetaten mener det holder å bevare halve frukthagen, så det kan bygges et nytt hus. 
FOTO: NINA S. OLSEN
KOMPROMISS: Plan- og bygningsetaten mener det holder å bevare halve frukthagen, så det kan bygges et nytt hus. FOTO: NINA S. OLSEN
Plan- og bygningsetaten (PBE) mener eiers ønsker bør imøtekommes, men bare til en viss grad.

ULSRUD: PBE mener spesielt tunet med eksisterende bebyggelse i Tor Jonssons veg 9 representerer et viktig historiefortellende element i en drabantbyutbygging.

– Vi vil derfor legge til rette for at dette kan bevares, sier informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen.

– Frukthagen bidrar til å gi hus og tun en grønn ramme, samtidig som den forteller historien om et småbruk. Dette vil i stor grad kunne opprettholdes dersom det tillates en ny bolig lengst øst på eiendommen, sier Larsen.

LES OGSÅ:

Huseier: Får ikke være herre over eget hus

Byantikvaren: Har stor kulturhistorisk verdi

Både og

Ved å bevare både gårdstunet og halve frukthagen, mener PBE verneverdiene ikke vil svekkes vesentlig i forhold til bevaring av hele eiendommen.

– I og med at deler av frukthagen bevares, synliggjøres fremdeles den nyere driftshistorien. Eiendommen vil fremdeles fremstå som et småbruk med frukthage. Det er mange store, grønne områder i nærheten, og bevaring av hele hagen kan derfor ikke begrunnes i at den er en siste rest i et ellers nedbygget nærmiljø. Vi mener derfor eiers ønske til en viss grad bør imøtekommes, ved at det legges til rette for ny bolig som i høyde og utstrekning tar hensyn til det bevaringsverdige miljøet, sier Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere