RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Audun Lysbakken og Forbrukerrådets direktør Randi Flesland håper forbrukertipsene blir oversatt til flere språk etterhvert. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Audun Lysbakken og Forbrukerrådets direktør Randi Flesland håper forbrukertipsene blir oversatt til flere språk etterhvert. FOTO: Anita Bakk Henriksen

– Viktig inngang til det norske samfunn

Forbruker- og inkluderingsminister Audun Lysbakken var tilstedet i går under Forbrukerrådets presentasjon av et nytt hjelpemiddel for minoriteter.

GRØNLAND: – Vi har utviklet ti praktiske tips på de områdene Forbrukerrådet får flest henvendelser. De fire områdene er kjøp av mobiltelefon, kjøp av bil, leie av bolig og tips for en bedre enn økonomi, sa direktør Randi Flesland under gårdsdagens pressekonferanse på Grønlands Musikkskole.

Reglene er blitt illustrert og oversatt til arabisk, urdu, somali og engelsk.

Målet er at forbrukere skal unngå de vanligste fellene, men også vite hvilke muligheter de har når uhellet er ute.

– Forbrukerrettighetene er til for alle og er en viktig inngang til det norske samfunn. Språkbarrierer bør ikke stå i veien for en enklere forbrukerhverdag. Juridisk språk kan være komplisert og vanskelig å forstå, selv på norsk, sa forbruker- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Han er svært positivt innstillt til tiltaket og håper dette kan bidra med å gi flere en bedre hverdag.

– Det kan godt hende jeg trenger å bruke disse tipsene selv en dag, sa Lysbakken.

Forbrukerrådet ønsker nå å distribuere tipsene på alle steder hvor målgruppene befinner seg; NAV, servicekontorer, norskopplæringssteder, kvinnegrupper, flyktningkontorer og bibliotek.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere