*Nettavisen* Nyheter.

– Viktigst at folk kan bo hjemme

– I tillegg må vi forebygge helseproblemer blant folk, lyder Bydel Groruds strategi for eldre.

GRORUD: Den varslede strategiplanen for eldre i bydel Grorud ligger nå ute til almenn skue, og er en tjukk blekke på 30 side. Den ble vedtatt av bydelens politikere før jul.

LES OGSÅ: Grorud: Tredje best i byen

Strategiens hovedmål er som nevnt ovenfor, å tilrettelegge for at flere eldre kan bo lenger i egen bolig. Helt avgjørende for å nå dette blir en styrking av hjemmetjenesten, fysisk tilrettelegging av boligen, opptrening og rehabiltering, samt å fremskaffe flere tilrettelagte boliger, lyder konklusjonene i rapporten.

Bydel Grorud ser for seg å øke den helsefaglige kompetansen, for å kunne gi eldre med medisinske behov et tilbud hjemme.

LES OGSÅ: Høyrepolitiker: – Eldre kan bo i kollektiv

I tillegg vil bydelen følge behovene i hjemmetjenesten tett, og styrke bemanningen ved behov. Bydel Grorud vil også se på muligheten for å etablere Omsorg + boliger i bydelen - dette er boliger med døgnbemanning, der beboerene bor privat, men liekvel har tilgang til kantine og helsepersonell.

Bemanning nattestid

Bydelen nevner særlig Trondheimsveien 387,og ønkser seg bemanning om natten og hjemmetjeneste på dagtid for å sikre at beboerne på denne adressen får den oppfølging de trenger.

Bydelen vil se på muligheten for å søke om eksterne midler til et prosjekt som skal kartlegge og systematisere hjememtjenesten. Prosjektet vil også ta for seg omsorgslønn.

Dessuten vil bydelen gjerne sikre at eldre får tilbud om opptrening og rehabilitering og bistand.

Mer sosial aktivitet

Det viktigste for å nå målet om å forebygge helseproblemer blir blant annet å styrke samarbeidet mellom ulike aktører på helsefeltet.Dessuten vil bydelen arbeide målrettet for å forebygge fallulykker, ensomhet/depersjon og underernæring blant eldre.

Muligheter burde, kommenterer rapporten, undersøke muligheten for å opprette en besøkstjeneste bestående av frivillige eldre.som kan besøke eldre uten sosialt nettverk. Ressurssterke eldre burde kunne bidra mer aktivt som frivillige i lokalmiljøet.

Hvile er viktig

I tillegg søker strategiplanen at man burde utvikle og styrke seniorveiledertjenesten.

Sist, men på ingen måte minst, kommenterer strategiplanen at det burde settes opp flere benker, slik at eldre har mulighet for hvile når de er ute og går.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.