RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vil drepe mye av båtlivet i Oslo


KRITISK: Båtfolkets representant Bjørn Bakke var svært kritisk til mulighetsstudiet som er utarbeidet for Bestumkilen. Foto: Vidar Bakken
KRITISK: Båtfolkets representant Bjørn Bakke var svært kritisk til mulighetsstudiet som er utarbeidet for Bestumkilen. Foto: Vidar Bakken
Representanter for båtforeningene er rystet over forslaget om å fjerne båtopplaget innerst i Bestumkilen.

HOFF: Under «Åpen halvtime» tok Bjørn Bakke ordet på vegne av båtfolket. Han er leder av Frognerkilen båtforening og representerer også Sjølyst/Karenslyst båtopplag. Bydelsutvalget har lagt frem et mulighetsstudie for Bestumkilen hvor det blant annet foreslås å fjerne båtopplaget.

Les også: – Ta tilbake Bestumkilen

Enorme reaksjoner

– Dette forslaget har rystet båtfolket. Forslaget om å fjerne båtopplaget har vakt enorme reaksjoner. Det er snakk om 1600 båter som blir uten opplag. Det vil drepe mye av båtlivet i Oslo, sa Bakke.

Han viste til at det er nærmere 10 000 medlemmer i de ulike båtforeningene rundt Bestumkilen og Frognerkilen.

– Disse medlemmene med familie jobber med båt og skaper mye liv i området. Vi vil ikke miste havnen vår. Å ta vekk grunnlaget for båtliv er kritisk for oss. Det å legge park på Sjølyst liker vi svært dårlig. En park vil gjøre området dødere og vil dekke mindre aktiviteter, sa Bakke, som åpnet for større samarbeid og vekselbruk på området.

Etterlyser samarbeid

Han viste også til at området er åpent for alle og at det allerede er etablert både toaletter, serveringssteder og gjestehavn. Han mente at det var helt unødvendig å bygge flere gjesteplasser og dermed skyve plassene til Oslo Motorbåtforening lenger ut i Kilen.

– Folk går gjennom området og inn i Bygdøyskogen. Vi kan åpne opp enda mer. Bydelen må samarbeide med båtfolket for å gjøre området hyggeligere. Fjerning av båtopplaget er en trussel mot båtlivet i Oslo. Her kan båtfolk i alle aldre bryggeplass og opplagsplass til en pris som alle har råd til, sa Bakke, som var kritisk til flere av punktene i mulighetsstudiet. Han var også svært kritisk til at båtfolket i liten grad hadde vært involvert i prosjektet rundt mulighetsstudiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere