Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vil gi et bedre tilbud til de kritisk skadde

Leder for anestesilegene på Ullevål sykehus, Anne Bøen, mener det nye akuttmottaket vil gi et bedre tilbud til de kritisk skadde.
Leder for anestesilegene på Ullevål sykehus, Anne Bøen, mener det nye akuttmottaket vil gi et bedre tilbud til de kritisk skadde. Foto: Foto: Silje Seterseter
Med en blanding av nytt, forbedret og gammelt utstyr, skal det nye akuttmottaket på Ullevål sykehus øke pasientsikkerheten.

Overlege Nils-Oddvar Skaga, viser frem de nye rommene hvor det er muligheter for både røntgen og operasjon. Foto: Foto: Silje Seterseter

Antonija Petosic forteller at det sparer mye tid å kunne hente ut medisiner på egenhånd. Foto: Foto: Silje Seterseter

Foldvik demonstrerer hvor enkelt det er å bruke den nye pasienttavlen. Foto: Foto: Silje Seterseter

ULLEVÅL SYKEHUS: – Vi skal ha alt på ett areal. Transportveien på pasientene blir kortere mellom de forskjellige avdelingene, og de ansatte får et bedre samarbeid, sier Dag Andreas Foldvik, som jobber på akuttmottaket.

Kommende mandag skal akuttmottaket være klart for å ta imot pasienter, men noen offisiell åpning er det ikke helt ennå.

DittOslo.no har fått tatt en sniktitt på lokalet som har nye funksjonelle løsninger, og nytt utstyr.

– Nå har vi for eksempel fått et isolat inne på mottaket. Dette er for pasienter som har vært borti kjemikalier og andre farlige stoffer som må vaskes. Isolatet har inngang direkte fra ambulanseparkeringen. Tidligere gjorde vi dette ute i et telt, opplyser Foldvik.

Økt sikkerhet

Overlege Nils-Oddvar Skaga, kan fortelle at akuttmottakets traumestuer nå er 20 kvadratmeter større enn tidligere, og at det er dører mellom hvert rom slik at det er lettere å kommunisere og flytte pasienten.

– De nye rommene er utstyrt med fullt utstyr som røntgen og operasjonsbord. Hvis det er nødvendig med umiddelbar operasjon, er dette mye bedre for pasientene. Tidligere måtte de fraktes 300 meter til et annet rom, sier han.

For å spare tid, samt sikre uttak av medisiner, er akuttmottaket utstyrt med en elektronisk medisinautomat. Tidligere var det nødvendig med to leger for å signere ut medisin til pasientene. Det nye systemet registrerer medisinene som tas ut både på pasient og lege elektronisk.

– Medisinautomaten gir bare tilgang til den spesifikke medisinen jeg trenger, sier Antonija Petosic, som jobber på intensivavdelingen.

– Når det er lite igjen av en medisin, sender systemet beskjed til apoteket som kommer og fyller på, fortsetter hun.

Bedre oversikt

For at det skal være enklere for de ansatte å ha oversikt over pasientene og hverandre, har de nå kuttet ut den håndskrevne tavla med informasjon, og erstattet den med en elektronisk pasienttavle.

– Her står all informasjonene vi trenger. Hvem pasienten er, hva slags medisiner han/hun trenger og hvem som behandler pasientene, sier Foldvik.

Han legger til at alt nytt er testet, slik at pasientene som kommer på mandag, kan føle seg helt trygge.

Det nåværende akuttmottaket skal bygges på det nye, og planen er at det skal stå ferdig til sommeren.

– Akuttmottaket blir betydelig større enn tidligere og vil gi et bedre tilbud til de kritisk skadde, sier Anne Bøen, leder for anestesilegene ved Ullevål sykehus.

Les også:

Anmelder ikke overgrep – frykter for eget liv

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!