– Vil ikke assosiere seg med boksing

SIKTER MOT OL: Ingrid Egner var tre plasser fra å få bokse i OL som var i London i sommer. Nå håper hun å kunne satse mot OL i Rio 2016. Men da er hun avhengig av økonomisk støtte. Her ser man henne i lørdagens boksekamp mot danske Nadim Diana, en kamp hun vant overlegent.ALLE FOTO: EIRIK BJØRKLUND

SIKTER MOT OL: Ingrid Egner var tre plasser fra å få bokse i OL som var i London i sommer. Nå håper hun å kunne satse mot OL i Rio 2016. Men da er hun avhengig av økonomisk støtte. Her ser man henne i lørdagens boksekamp mot danske Nadim Diana, en kamp hun vant overlegent.ALLE FOTO: EIRIK BJØRKLUND Foto: ALLE FOTO: EIRIK BJØRKLUND

Ingrid Egner (30) har vært en markant bokser, både nasjonalt og internasjonalt, i ti år. Men sponsorene har uteblitt.

KJENT: Egner er et kjent navn i det internasjonale boksemiljøet

KONTROLL: Ingrid Egner var glad for å være tilbake i ringen.

JORDAL: Med 130 boksekamper hvor hun har vunnet hele 110 av kampene, er Ingrid Egner fra Manglerud en av Norges aller beste kvinnelige bokser.

Men hele veien har hun fått minimal med økomisk støtte.

– Jeg har hørt om lokale firmaer som ønsker å sponse meg, men jeg får til svar at de ikke ønsker å assosiere seg med boksing, sier Egner.

Sikter mot OL

Bokseren, som kom til kvartfinalen blant 66 jenter i sin klasse i mai i fjor, var kun tre plasser fra å kvalifisere seg til OL som var i London i august.

Hun hadde da fått støtte fra Olympiatoppen i tre år for å nå målet. Nå ønsker hun å nå sitt neste store mål; OL i Rio 2016.

– Dette blir min siste mulighet til å bli med i et OL. Men jeg er avhengig å komme meg ut av Norge for å trene mot de beste. Bokseforbundet har ikke økonomi, mens Olympiatoppen vet ikke om de skal sponse enda, sier Egner, som har deltatt i seks VM for Norge.

– Det har blitt tre femteplasser og sølv i 2007.

Trente med Brækhus

Bokseren har også kombinert skolegang og boksing. I 2007 ble hun ferdig med en mastergrad i idrettsbiologi ved NH, og nå er hun stipendiat ved Universitetet i Oslo hvor hun forsker på musklenes hukommelse.

–Det blir ikke mye tid til annet enn jobb og trening, sier hun, som trente sammen med Cecilie Brækhus da proffbokseren bodde i Oslo.

– Hun la grunnlaget her på Jordal og vi trente mye sammen før. Vi har mistet litt av kontakten, men jeg var i Fredrikshavn og så siste boksekampen hennes, sier Egner.

LES OGSÅ: Stian Thorstensen spiller i Halvbroren

Vant sine kamper

Denne helgen var Ingrid Egner i aksjon under boksestevnet «Round Robin» på Jordal.

Egner, som representer Oslo Bokseklubb, vant alle sine tre kamper.

– Det var en grei gjennomkjøring. Jeg har slitt med kyssesyken i høst, så det var godt å komme i gang igjen, sier Egner, som merker at nivået har blitt bedre etter at kvinneboksing har blitt en OL-gren.

– Hvordan var det å bokse på hjemmebane?

– Det var kjempekult. Boksemiljøet er en stor familie med mange raringer, sier hun, som mener at det er på tide at Norge godkjenner proffboksing.

– Det burde være lov. Man må få lov til å bestemme over seg selv. Det er litt typisk norsk at man skal beskyttes mot seg selv.

– Vi får tett oppfølging med årlige legesjekker. Vi er folk som vet hva vi vil med livet vårt, sier Egner.

Klubb- og landslagstrener, Max Mankowitz, skryter av Ingrid Egner.

– Hun har holdt på lenge og er veldig rutinert. Hun trener fantastisk, og det er imponerende at hun klarer å kombinere studier og boksing. Internasjonalt vet alle hvem hun er, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.