*Nettavisen* Nyheter.

– Vil kjempe med nebb og klør

Eva Weding presenterte beboernes syn på stenging av Tingstuveien. Foto: Foto: Vidar Bakken

Beboerne i Tingstuveien vil slåss for veien sin.

HOFF: Eva Widing presenterte beboernes syn på stenging av Tingstuveien for Ullern Byutviklings- og samferdselskomité. I planene for nytt kontorbygg er Tingstuveien redusert til gangvei basert på en gammel reguleringsplan.

Les også: Politikerne reagerer på sjokkbygg

Aldri gjennomført

Oppmøtet fra publikum til "Åpen halvtime" i bydelskomiteen var overraskende stort.

Widing viste til hvor viktig veien fra Hoffsiden er for utrykningskjøretøyer, tilgangen til eiendommer i en ellers trang og vanskelig vei, trygg adkomst for hjemmetjenester, hensynet til barnehagen ved broen og trygg skolevei.

– Tingstuveien er en gammel vei med bro over jernbanen fra 1915. En gammel reguleringsplan fra 1977 og 1984 legges til grunn for dette prosjektet. Her er Tingstuveien regulert til gangvei, men gangveireguleringen har aldri vært satt ut i praksis. Det er helt ukjent for oss at det har vært snakk om at denne reguleringen skulle gjennomføres. Vi vil kjempe med nebb og klør for å beholde veien vår, sa blant annet Widing, som ba om støtte fra bydelspolitikerne og at disse måtte ivareta beboernes interesser.

34 år gammel

– Det kan ikke være slik at 34 år gamle reguleringsplaner legges til grunn uten nye gjennomganger og kvalitetssikring. Forutsetningen for den gamle reguleringsplanen har dessuten endret seg, sa Widing, og viste blant annet til tilveksten av bebyggelse i Tingstuveien.

Falt bort

1977-reguleringen med gangvei kom i forbindelse med utvidelse av jernbanetraseen. Det var diskusjon mellom kommunen og NSB om hvem som skulle ha ansvaret for vei/bro over jernbanen. I 1978, etter reguleringen, bygget NSB en «bilbro» over den nye utvidede jernbanetraseen. Dermed ble veien åpnet for biltrafikk igjen. Med dette falt gangveireguleringen i praksis bort mener beboerne.

Ber om vei i prosjektet

Den gamle reguleringen innebærer også at veibredden i Tingstuveien skal økes. Det skal etableres snuplasser og den skarpe svingen inn til Bestumveien skal rettes ut. Widing påpekte at skulle reguleringen med gangvei gjennomføres, måtte også de andre bestemmelsene som gjaldt Tingstuveien gjennomføres.

– Vi ber om at Tingstuveien innarbeides som veitrasé ved siden av eller under det planlagte bygget, sa Widing, som også vil ha utredet konsekvensene av fullstendig stenging.

Les også: Skanska stoppet intervju om Tingstuveien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.