*Nettavisen* Nyheter.

– Vil ramme arbeidsgiver

49 ansatte i Bydel Nordre Aker tas ut i streik dersom meklingen i offentlig sektor ikke fører til enighet i natt. Om lag 30.000 offentlig ansatte tas ut på landsbasis, rundt 2500 av dem i Oslo.

49 fagorganiserte i Bydel Nordre Aker går ut i streik dersom partene i offentlig sektor ikke blir enige i dag.

NORDRE AKER/OSLO: Ved midnatt 26. mai går meklingsfristen i offentlig sektor ut. Blir det ikke enighet betyr det at 30.000 ansatte i stat og kommune tas ut i streik på landsbasis, fra og med arbeidsdagen torsdag 27. mai.

Mange i Oslo

I Oslo tar Fagforbundet (LO) ut 1700 medlemmer i seks etater og ti bydeler i streik fra og med arbeidsdagen torsdag 27. mai.

Unio tar ut 539 medlemmer, som vil ramme ti skoler, 14 barnehager og tre sykehjem, hovedsakelig i bydelene Nordstrand, Østensjø og Vestre Aker.

I tillegg tar Akademikerne og YS ut til samen nærmere 150 medlemmer i kommunale etater.

Politiet, universitetene, høyskolene og sykehusene kan også bli rammet ved en eventuell streik.

LES OGSÅ: KAN BLI STREIKEKAOS

Kontoransatte

I Bydel Nordre Aker tas 49 av Nordre Aker Fagforenings 500 medlemmer ut i streik. I førsteomgang er det kontoransatte som blir tatt ut, opplyser leder i Nordre Aker Fagforening, Ingri Bjørnevik.

– Det vil være kontoransatte i Nav, hjemmetjenesten og helsestasjonen. For brukerne vil det bety at det ikke er noen som møter dem i administrasjonen, og i skranken på helsestasjonen, sier Bjørnevik til Nab.no.

Hun understreker at formålet med streiken er å ramme arbeidsgiver og ikke brukerne.

– Det er derfor det er gjort unntak innenfor helse, barnehager, hjemmetjenesten og boligene våre, sier Bjørnevik.

Hun håper partene vil komme til enighet, men regner med at forhandlingene vil gå på overtid utover natten.

– Vi vil følge med på forhandlingene. Medlemmene våre er klare på at kravene må innfris, og er klare til å ta i bruk streik som maktmiddel, sier hun.

Ett av arbeidstakernes hovedkrav er penger øremerket likelønn for å rette opp lønnsgapet mellom kvinnedominerte og mannsdominerte yrker. Det er fortsatt stor avstand mellom partene, og streikefaren betegnes som overhengende, melder NRK.

Se hvilke krav Fagforbundet harNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.