*Nettavisen* Nyheter.

– Vinylen har aldri vært borte

Lørdag arangeres Norges CD- og Platemesse på Rockefeller.

På Norges CD- og platemesse kan du få alt fra Black Sabbath for en tier til en Beatles-skive for 7.500 kroner.

SENTRUM: Knut Akselsen har sammen med gode kolleger arrangert Norges CD- og platemesse i en årrekke. Han mener formatet vinyl kommer til å holde seg i lang tid framover.

– Vinylplata døde aldri, selv om mange trodde den skulle bukke under for CD-ene da de kom på åttitallet, mener han bestemt.

– Når du kjøper musikk på vinyl viser du at du mener alvor. At du virkelig setter pris på musikken.

Hekta på plate

Egentlig er det vel plass til begge deler. På platemessa som arrangeres på Rockefeller førstkommende lørdag er det meldt inn hele 120 meter med cd og vinyl, noe som sier litt om mengden titler som er til salgs.

– Her er det noe for de fleste, enten man er ute etter en unik skive fra sent syttitall, eller bare har lyst til å oppdatere samlinga si for en billig penge, fortsetter Akselsen.

Her kommer eksperter innen forskjellige felt med et utvalg du ikke så lett vil finne maken til, både brukt og nytt.

Dyrest?

Den dyreste skiva som har blitt solgt på messa de siste årene var et Beatles-album ved navn « Butcher», der John, Paul, George og Ringo sitter i hvite frakker med dukker med og uten hoder ligger slengt rundt. Den gikk for 7.500 kroner.

– Det er ikke akkurat skiva du bruker som sendeplate eller lar ligge tilgjengelig på fest. Den har du i ramme, fastslår Akselsen.

Messa på Rockefeller lørdag er åpen for publikum fra klokka 10 til 16, men det er også anledning til å komme inn allerede fra klokka 9 for de ivrigste, som da må betale dobbel inngangspris.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.