*Nettavisen* Nyheter.

– Virket som en henrettelse

Thomas Løkkeberg fikk se en av beboerne liggende knivstukket og drept på dette stedet i garasjeanlegget. Fredag formiddag var politiets tekniske etterforskning ferdig og åstedet rengjort. Foto: Vidar Bakken

Det sier Thomas Løkkeberg som sammen med Odd Voxholt fant drapsofferet i garasjeanlegget på Hofftunet.

HOFF: Det var et forferdelig syn som møtte de to som fant den drepte 43-åringen. Odd Voxholt var den første som kom til åstedet og som stoppet Løkkeberg på vei inn i garasjen.

– På bakgrunn av måten det var gjort på, virker det som en ren henrettelse. Det var gjort presist og målrettet med tanke på å ta livet av vedkommende, sier Løkkeberg, som ikke kjenner den drepte.

På flukt

Drapsofferet ble funnet rett innenfor døren i garasjeanlegget, sannsynligvis bare minutter etter å ha blitt knivstukket. Offeret ble funnet ved 16.30-tiden, på en tid hvor det er stor trafikk inn i garasjeanlegget.

– Det virker som han har vært på flukt etter å ha kommet inn i garasjeanlegget. Han hadde kastet fra seg sekk, nøkler og mobil med handsfree rett utenfor døren, kanskje etter å ha sett vedkommende som var ute etter han og oppfattet situasjonen som truende, sier Løkkeberg, som er sjokkert etter opplevelsen.

Stikkskader i brystet

Offeret lå på ryggen med stikkskader i brystet.

– Som sagt, det virket så målrettet. Det kunne man se på stikkskadene i overkroppen. Det var gjennomført på en veldig brutal måte med relativt stort blodtap, sier Løkkeberg.

Opprettholde tryggheten

Han sitter i styret i borettslaget, sammen med blant annet Odd Voxholt.

– Vi som bor her er nødt til å legge dette bak oss. Vi vil gjøre det vi kan for å opprettholde tryggheten som alltid har vært her. Vi ser på dette som en enkelthendelse. Nå skal vi ha et styremøte, hvor vi blant annet skal ta opp dette med videoovervåking av garasjeanlegget og andre tiltak. Tankene går først og fremst til de etterlatte. Jeg håper politiet finner ut av dette så fort som mulig, sier Løkkeberg.

Det viste seg at varselet på skiltet ved garasjeanlegget «Området er tv-overvåket» ikke var reelt. Det var ikke noe tv-overvåking på stedet.

Det skulle ikke være mulig å komme inn og ut av garasjeanlegget uten nøkkel ifølge Løkkeberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.