*Nettavisen* Nyheter.

– Vis hensyn og markavett

HELT ENIG: – Sånn kan vi ikke ha det, sier generalsekretær i Skiforeningen, Bente Lier. Foto: Foto: Julie Messel

Generalsekretær i Skiforeningen er hjertens enig med Rigmor og Alise.

GRORUD: – Ingen skal oppleve å bli skremt ut av marka, slår hun fast.– Det er jo dessverre slik at vi hver vinter hører om dette, at ulike brukere kommer i krangel og konflikt med hverandre. Det vi pleier å si er at Marka er stor. Det er rom for alle, senk skuldrene og vis hensyn.

Les også: – De slår etter oss med skistaven

Ikke hytt med staven

Hun har ingenting til overs for folk som hytter med staven etter turgåere eller ryttere, men like lite til overs for folk som tramper midt i den nypreparerte løypa.

– Det er mange steder det er mulig å bevege seg. Man kan ikke forby noen å gjøre det ene eller andre, men jeg oppfordrer igjen til å vise hensyn. Er det nyoppkjørte skispor, vær oppmerksom - ikke gå midt i løypa så den blir ødelagt.

De aktuelle damene vi har snakket med går fra Romsås til Steinbruvann, der er hele turveien kjørt opp som skiløype, og de to går mellom løypene, i det de kaller midtrabatten. Hva synes du om det?

– Supert. Da unngår de å ødelegge skisporene, sier Lier på telefon fra Gåla.

Les også: – De slår etter oss med skistaven

Full helg

– Etter en helg med VM i snowboard i Tryvann, Ungdommens holmenkollrenn i , gratis skiskole på Ola Narr og hopprenn i i Midtstuen, er det godt å hente krefter på fjellet.

– Skjønt, jeg får mer energi av en sånn helg, jeg. God vinterferie, sier generalsekretæren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.