RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Visste ikke at jeg var så kjent!


Frank Aubert er Årets Navn i Vestre Aker. Her gratuleres han av Kim Jordsjø fra EVO treningssenter, som donerer pengepremien som vinneren gir til et godt formål. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Frank Aubert er Årets Navn i Vestre Aker. Her gratuleres han av Kim Jordsjø fra EVO treningssenter, som donerer pengepremien som vinneren gir til et godt formål. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
– Dette var overraskende og hyggelig, sier Frank Aubert. Folk har satt pris på hans årelange engasjement i blant annet Vestre Akers Skiklub. Prissummen på 5000 kroner gir han til et veldedig formål.

RØA: Den siste uken har vært begivenhetsrik for Frank Aubert. Onsdag i forrige var han med på å markere byggestarten for flerbrukshallen på Voksen. Det var en stor dag for ildsjelen og æresmedlemmet i Vestre Akers Skiklub. Mandag formiddag fikk han beskjed om at han er Årets Navn 2009 i Vestre Aker.

– Sier du det? Det var da veldig hyggelig, og ikke minst overraskende. Jeg visste ikke at jeg var så kjent. Og de andre kandidatene er alle dyktige mennesker, sier Aubert.

Men, kjent er han altså. Ikke minst for sin mangeårige innsats i Vestre Akers Skiklub. Men han har også solid erfaring som lokalpoltiker for Arbeiderpartiet. Dessuten kjennes av han av mange som mangeårig vaktmester ved Voksen skole. Dessuten er han også prosjektleder i Johannitter-ordenen. Her leder han arbeidet med samle inn penger til et barnehjem og en skole i Latvia.

Fikk medlemsskap i gave

– De som har stemt på meg, har vel gjort det på grunn av mitt engasjement for idretten, antar jeg, sier Aubert.

Og idretten, altså Vestre Akers Skiklub, har ligget hans hjerte nært nesten hele livet. Som sjuåring fikk han medlemsskap i klubben i gave av sin onkel Kristian Aubert. – for øvrig en av våre store motstandshelter fra andre verdenskrig. Og siden har Frank han blitt i klubben. Som skiløper, orienteringsløper, tillitsvalgt og ikke minst som forkjemper for å få plass hallen på Voksen. Fra huset i Arnebråtveien vil han kunne se hallen fra stuevinduet.

– Vanskelig å si nei

– Det har blitt mye de siste årene, og det er det fortsatt. Jeg har vel hatt vanskelig for å si nei, sier en beskjeden Aubert med et smil.

Han er glad for prispengene på 5000 kroner. Dem gir han til prosjektet i Latvia. Det offentlige apparatet i Latvia har lite å stille opp med.

– Det er svært dårlige tider i Latvia. Jeg er veldig glad for disse pengene. De kommer godt med. Vi er en lokal gruppe som blant annet arrangerer sommerleir for barna.

Kim Jordsjø fra det nyåpnede EVO treningssenter på Røa, som gir pengepremien, synes Aubert er en verdig vinner.

– For oss som vil gjøre trening mulig for de fleste, er det ekstra morsomt at en idrettslig ildsjel som Aubert vinner kåringen, sier Jordsjø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere