– Viva la Crap!

Paul Ince ga alt på Parkteatret lørdag.

Paul Ince ga alt på Parkteatret lørdag. Foto: FOTO: TARJEI KROGH

Helgens humorfestival på Parkteatret ble en knallsuksess på alle plan. Artistene leverte, publikum møtte opp og storkoste seg, og humorfestivalen gikk i pluss!

GRÜNERLØKKA: – Folk har kommet bort og sagt ting som «På grunn av Crap åppå Park har jeg ledd mer til nå i 2011 enn i hele 2010» .

LES OGSÅ: Kom og se de beste komikerne i levende live

Arrangør Rolf-Magne Andersen er ganske sliten og veldig glad. Nå håper han å kunne ghå igang med planleggingen av en ny festival sammen med Martin Beyer-Olsen og Finn Wollebæck.

– Stappfulle saler på Blymandag, The Not Late Enough Show og I Verdens Rikeste Land i 2011, var med å bidra til at vi slipper å ta opp forbrukslån for å dekke kostnadene, sier Andersen.

– Og jeg synes det er overraskende og imponerende at det gikk an å lage en festival på idealistisk grunnlag som gikk i overskudd uten betydelig økonomisk støtte. Det betyr at vi har truffet et publikum som føler det samme om oss, og virkelig satte pris på et alternativt humortilbud i Oslo, på Grünerløkka. Så da er vi et skritt nærmerne drømmen om å etablere en alternativ humorscene i Oslo.

Mange har nok funnet sin nye favorittkomiker fra Storbritannia denne helgen, og det er helt klart bevist at det finnes et publikum der ute som gjerne vil se alternative, absurde, politiske og kloke komikere på scenen i Oslo.

Gjestene fra Storbritania koste seg også.

– Tilbakemeldingene fra Josie Long, Robin Ince og Paul Foot var at de synes det norske publikummet var veldig bra. Robin Ince skrev blant annet følgende på Twitter på søndag:

«thank you. Oslo was wonderful. Don’t know what Munch was moaning about». De kommer gjerne tilbake.

Rolf-Magne Andersen forteller med glede hvor gøy det var å se et gjenforent Blymandag foran en stappfull sal, med et klassisk Blymandagshow med rare karakterer, altfor drøye vitser og masse fjas. Om Knut Nærum som ledet showet I verdens rikeste land i 2011 på en særdeles god måte, og The Not Late Enough Show med åtte komikere på scenen til et merkverdig og storslagent kveldshow.

– Utrolig helg, sier Andersen, – som de sier på fransk: Viva la Crap!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.