RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnar Moxnes (R) går natteravn sammen med flere Oslo-politikere i kveld. Han mener mannlige politikere må være tydelige på at Oslos gater skal være et trygt sted for kvinner å ferdes.
Bjørnar Moxnes (R) går natteravn sammen med flere Oslo-politikere i kveld. Han mener mannlige politikere må være tydelige på at Oslos gater skal være et trygt sted for kvinner å ferdes. Foto: ARKIVFOTO

– Voldtekt handler om menns adferd

Bjørnar Moxnes (R) mener mannlige politikere har et ansvar for å sørge for at Oslos gater er trygge for kvinner. I kveld går han og flere politikere natteravn.

OSLO: – Vi har invitert alle gruppelederne i bystyret til å møte opp og gå sammen med Natteravnene i kveld. Så langt har vi fått med oss KrF, Høyre og SV, sier Bjørnar Moxnes (R).

Han ønsker med dette å markere avstand fra overfallsvoldtektene som har vært i Oslo den siste uka, og ønsker å gi klart uttrykk for at dette ikke er kvinnenes ansvar.

– Overfallsvoldtekter handler om menn og menns adferd. Det handler ikke om kvinners oppførsel eller hvordan kvinner kler seg. Det mener jeg det er viktig at også mannlige politikere er tydelige på, sier Moxnes.

LES OGSÅ: Ny overfallsvoldtekt på Sinsen

LES OGSÅ: Fire voldtekter i Oslo på fem timer

Flere politikere møtes klokka 21.30 fredag kveld hos Natteravnene for å være med dem ut og gå.

– Natteravnene bidrar til å gjøre Oslos gater tryggere. Det er viktig at vi også bidrar til at Oslos gater skal være trygge for kvinner, sier Moxnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere