RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vær gavmilde


Aksjonslederen for Russens Humanitæraksjon på Katta, Siw Lundi, håper på mange gavmilde menensker. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Aksjonslederen for Russens Humanitæraksjon på Katta, Siw Lundi, håper på mange gavmilde menensker. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Siw Lundi fra Katta håper på stor gavmildhet, når russen starter sin store humanitær- aksjon i dag.

ST. HANSHAUGEN: – Vi håper at alle vil ta godt imot bøssebærerne, sier aksjonslederen på Oslo Katedralskole for russens store Humanitæraksjon(russens Humak). Hun skal selv ta imot alle frivillige kommende russ på Foss skole i dag, også bærer det ut på gata og rundt i oppganger for å samle inn penger til skole i Livingstone i Zambia.

Til Haiti

Det er i samarbeid med SOS-barnebyer at Humanitæraksjonen har stablet på beina en barneskole med kapasitet til rundt 300 elever, og siden 2007 har de 4,2 millioner innsamlete kronene kommet godt til nytte for barna i Zambia.

– I år går 70 prosent av pengene til russens skole i Zambia, og resten til jordkjelvofrene i Haiti, forteller Siw. Hun håper at folk vil gi masse, også drømmer hun selvsagt også litt om at Katta får samlet inn mest mulig penger.

1,5 millioner

– Det er Eikeli skole i Bærum som har samlet inn mest penger to år på rad, sier Siw som forklarer at Katta ikke er en typisk "russebuss-skole", men at folk er glad i russetida for det.

– Jeg er selv t-bane russ, forteller hun og håper på mange påmeldte bøssebærere fra egen skole.

Russen håper på å få inn over 1,5 millioner kroner, for å gjøre dette årets aksjon til tidenens beste. Siw forteller at det er ikke uten litt konkurranseånd at tredjeklassene i byen går inn for å trone øverst på inssamlingspallen.

– Det blir nok vanskelig for oss på Katta å slå Eikeli eller Oslo Handelsgym, men vi skal prøve å få inn mest mulig penger uansett, sier Siw som forklarer at katta i år deltar med tre russebusser. Du risikerer å møte elver fra Katta og andre videregående skoler i dag fra klokka 16.00 til 20.00.

– Vi skal for det meste være på St. Hanshaugen, Sagene, Grüneløkka og Gamle Oslo, sier aksjonlederen som satser på rekordår til glede for barna i Zambia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere