RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vær så god gutter, her er gulloppskriften!


GODE MINNER: Bjørn Tore Lie, Tom Andersen, Yngvar Johansen, Frode Kyvåg og Bjørn Sanne var med på gullagget.I tillegg spilte Sten Osther, Tom Sander, Gert Rosenberg, Ketil Egge, Jørn Hilton, Morten Andersen, Jan-Egil Uthberg og Kenneth Osther.Foto: Andreas Lindbæk
GODE MINNER: Bjørn Tore Lie, Tom Andersen, Yngvar Johansen, Frode Kyvåg og Bjørn Sanne var med på gullagget.I tillegg spilte Sten Osther, Tom Sander, Gert Rosenberg, Ketil Egge, Jørn Hilton, Morten Andersen, Jan-Egil Uthberg og Kenneth Osther.Foto: Andreas Lindbæk
Herrelaget til Bækkelaget har blitt norgesmester én gang. Men det er 42 år siden. Nå gir håndballmestrene råd til årets finalister.

EKEBERG: Den gangen ble håndballkampene i cupen spilt utendørs, og tusen tilskuere på Voldsløkka så at BSK overrasket stort da de slo storfavoritten Oppsal 16-13 i finalen.


– Det slo ned som en bombe at vi vant denne finalen. Det er det samme som om Haugar hadde slått Rosenborg på Ullevål i dag, sier Frode Kyvåg.

LES OGSÅ: «Proppen» forbannet tross cupavansement

Godt trent

Nordstrands Blad møtte fem av dem som var med på den historiske bragden i Ekeberghallen.

Det er over 40 år siden, men de husker godt hvordan det var å vinne finalen.

Det var mye oppstyr i forkant, blant annet trakk spillende trener Jan-Egil Uthberg seg på vårparten, og Bjørn Tore Lie tok motvillig på seg trener- ansvaret.

– Jeg inngikk en avtale med gutta dagen før finalen om at jeg skulle la skjegget gro dersom vi sikret oss NM-tittelen. Og den avtalen har jeg holdt, sier Lie.

Trener Uthberg får også skryt for hvordan han trente laget før han trakk seg.

– Han var stein gæren. Han pushet oss hardt og innførte en enorm treningskultur i laget, sier Frode Kyvåg.

LES OGSÅ: BSK lekte seg til 37-målsseier i NM

Gulloppskriften

I år er BSK igjen i NM-finalen, som spilles i Oslo Spektrum 30. desember. Før det har BSk deltatt i to finaler for herrer, begge gikk utendørs. I 1973 tapte de 23-14 mot samme lag.

– Oppsal skulle på liv og død revansjere seg i denne kampen, så det lå litt i kortene, sier de gamle lagkompisene, som påpeker at håndballen da og nå er to forskjellige idretter.

LES OGSÅ: Hauge herjet da BSK utklasset Drammen HK

Men de har også gode råd til håndballherrene som skal spille sin første a-lagsfinale.

– De må gå på banen og glede seg for at de har kommet så langt, sier Bjørn Sanne, som selv scoret tre mål i finalen i 1971.

Toppscorer i finalen, Tom Andersen, scoret fem mål den vakre høstdagen i september.

– Det vil føles som dette er deres eneste sjanse. Yt litt ekstra, oppfordrer han.

LES OGSÅ: BSK til cupfinalen etter "thriller"

Frode Kyvåg har sett alle kamper BSK har spilt i år, og mener at de har et lite overtak med tanke på at de slo FyllingenBergen 32-28 i høst.

– De spilte en taktisk perfekt match i Bergen, hvor de holdt nede tempoet. Det er en fantastisk prestasjon å komme til en finale, så de må slippe skuldrene ned og nyte det. Dette er en «once in a lifetime»-sjanse, sier Kyvåg.

Bjørn Tore Lie sier at laget har måttet kjempe for finaleplassen, men det er fullt fortjent at de skal spille i Oslo Spektrum i romjulen.

– Det er klokskap på benken og på banen. Jeg tror det er lurt å holde kampen litt på avstand, og begynne å glede seg noen dager før, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere