RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Wonderful Lilleborg!


Førsteårs-studenter på scenen i egenprodusert oppsetning, da Titan teaterskole åpnet sine nye lokaler på Lilleborg.
Førsteårs-studenter på scenen i egenprodusert oppsetning, da Titan teaterskole åpnet sine nye lokaler på Lilleborg. Foto: FOTO: TITAN
Rektor og gründer Jim Hart har flyttet Titan Teaterskole fra beste vest til enda bedre øst.

LILLEBORG: Torsdag inviterte skolen til offisiell åpningsfest, og fredag var det première på stykket «I am, you are not», hvor skolens elever sto for innhold, produksjon, regi og selvsagt skuespilleri.

Og både festen og premièren gikk strålende, skal vi tro Jim.

Superlokale

– Vi stortrives her på Lilleborg! Elever, gjester og publikum er kjempeimponert over lokalene våre, og gamle elever er dødsmisunnelige. Vi hadde det bra på Smestad også, men hadde vokst ut av lokalene. På Lilleborg er vi også en del av et utrolig kreativt kulturelt miljø, fantastic, sier han.

Texaneren gleder seg over at prosjektet han kastet seg ut i for syv år siden blomstrer.


– Og det takker jeg min fantastiske mentor – og min kones grandma – Jorunn Kirkenær for. Do it! sa hun. Og da måtte det jo bli sånn.

Kontroversiell skole

Titan (The International Theatre Academy Norway) er en toårig skole som har fokus på å utdanne det skolen kaller selvstendige entreprenører.

– Vi har som mål å lære elevene våre å skape sitt eget levebrød. Å bli dyktige skuespillere er selvsagt første bud, men i tillegg legger vi stor vekt på å lære dem å se hvilke behov samfunnet rundt dem har. Elevene skal alltid spørre seg; hva savnes der ute, som jeg kan bidra til å dekke?

Jim Hart snakker på inn- og utpust om sin filosofi, og gleden over å se at så mange av skolens elever lykkes.


– De kjenner alle oppgaver en oppsetning krever, derfor kan de steppe inn i alle ledd. Det er nettopp denne kunnskapen som gjør dem til selvstendige entreprenører som ikke skal behøve å vente på roller eller oppdrag, men gå ut å skape sine egne – på eller bak scenen.

Kulturtilbud

I skoleåret 2010/11 har Titan Teaterskole 22 elever på første trinn og 12 på andre. Intensiteten på oppsetninger er høy, begge kullene har åtte hver i året.

– Med 16 show i året, alle åpne for publikum, håper vi å bli et viktig kulturtilbud til Oslo øst. Velkommen alle sammen!

Jim Hart er proppfull av amerikansk entusiasme og guts, og det er i grunnen veldig ok!

Titan Teaterskole ligger i Ivan Bjørndalsgate 28.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere