RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anette Lauenborg Waaler gleder seg til première. FOTO: ELISABETH C. WANG
Anette Lauenborg Waaler gleder seg til première. FOTO: ELISABETH C. WANG

– Yes, jeg er 17 år igjen!

Anette Lauenborg Waaler (24) fra Røa stortrives som bitchen Sharpay i teateroppsetningen av "High School Musical".

SENTRUM/RØA: – På grunn av finanskrisen har det de siste årene vært mange lukkede auditioner, som folk utenfra ikke kan gå på. Så da jeg endelig fant annonsen til "High School Musical – on stage" og den i tillegg var åpen, var jeg på med en gang, smiler Lauenborg Waaler.

– Hovedbitchen

Auditionen ble arrangert i april, og allerede i mai visste Anette at hun var kommet med blant skuespillerne.

– Det er klart det var morsomt å få så positiv tilbakemelding, og ikke minst gøy å få rollen som Sharpay. Hun kan vel sies å være hovedbitchen i filmen, ler Waaler.

Ikke lenge etter tok hun med seg kjærste, tre High School Musical-filmer og en god flaske vin og satte kursen mot hytta.

– Vi tok det på rappen, alle tre etter hverandre, og jeg likte de veldig godt. Versjonen jeg nå skal spille er jo laget for scenen, men det blir akkurat like fengende. Jeg tror definitivt det er duket for allsang blant publikum, sier hun.

Kjærlighet og popularitet

20. november det er première på "High School Musical - on stage" på Akershus Teater. Musikal handler om både vennskap, kjærlighet og popularitet. Troy Bolton er skolens toppspiller i basketball og den mest populære gutten på East High skole. Sharpay (Anette Lauenborg Waaler) er skolens dramaqueen, som tilfeldigvis mener at hun er den perfekte jenta for Troy. Det mener imidlertid ikke Gabriella Montez. Hun og Troy møtte hverandre på en nyttårsfest, og de blir valgt til å synge karaoke sammen.

– Fra nå av og frem til premièren blir det gjennomkjøringer hver dag, og jeg gleder meg til både kostymer og rekvisitter er på plass. Egentlig skal jo Sharpay være blond, så jeg trodde en stund at jeg måtte bleke håret. Heldigvis får jeg lov til å bruke parykk, så da slapp jeg unna den, ler Waaler.

– Mer ydmyk

Hun stortrives på Akershus Teater og har kun positive ord å si om teatersjef Bjørn Birch.

– Man blir mer ydmyk av å være noen år i denne bransjen, kanskje nettopp fordi man ser hvor vanskelig det er å livnære seg av dette yrket. Drømmen har derfor gått mer og mer i retning av å få fast tilknytning til et teater for min del, sier hun.

– Det er en kjentsak at skuespillere varmer opp før de skal på øvelser eller gjennomkjøringer. Hvor mye "plager" du dine medmennesker for tiden?

– Jeg sitter ganske ofte med en flaske med varmt vann og et sugerør for å varme opp stemmen, og da får jeg noen blikk. Jeg prøver jo å være så diskré som mulig, men det må til. Hadde det kommet noen bort ville jeg nok bare høflig forklart hvorfor, sier Waaler med et lurt smil om munnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere