RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1 + 1= 2

- Jeg kan regne allerede, jeg, sa Marius Næss (5), fersk førsteklassing ved Høybråten skole. Og til tross for at deler av skolegården brukes som byggeplass, var det friminuttene som fristet mest.

Høybråten: Med god støtte fra kusine Mathilde Sletner (6) kunne Marius fortelle at han visste at en pluss en er to, og at ti pluss ti er tjue.
- Men jeg vet ikke helt hva fem pluss fem er enda, sa Mathilde, mens hun jobbet seg stadig lenger opp i klatrestativet. På toppen sto allerede fetter Marius og fortalte at han gledet seg mest til friminuttene.
- Det blir morsomst med friminutt, jeg gleder meg til å gå på skolen også, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal sitte, sa han.

Utfordrene år

Rektor Jan Gunnar Braathen ønsket de 90 nye førsteklassingene på Høybråten velkommen til første skoledag. Han la vekt på at det er en viktig begivenhet å begynne på skolen, og at det for Høybråtens del er en ekstra utfordrende tid de er inne i. Skolen er midt i en byggeprosess, der det både bygges nye bygninger og rehabiliteres gamle. Han hadde en spesielt innstendig oppfordring til foreldrene.
- Vi kommer til å ha en del ekstra trafikk i forbindelse med byggingen, og derfor må jeg be dere om å unngå unødig kjøring i Bergtunveien. Det er lagt fint til rette for at elevene selv kan gå det siste stykket til skolen, sa han, og oppfordret samtidig til å la være å parkere i nærheten av skolen.
I tillegg til byggeprosjekt er Kunnskapsløftet et ord som har vært på manges lepper den siste tiden. Rektor kunne fortelle at allerede fra første skoleår skal lese- og skriveferdighetene nå styrkes, og det betyr at Marius og Mathilde og deres klassekamerater allerede i år kommer til å ligge i hardtrening for å lære å lese.

Gode venner

Men selvom alvoret snart begynner er aller første skoledag viet til å bli kjent. Med skolen, læreren og ikke minst med nye venner. På Høybråten fikk de nye førsteklassingene møte noen av sine litt eldre medelever i koret. De sang om vennskap, og hvor viktig det er å ha gode venner, både når man er glad og når man er trist. For Mathilde og Marius var det godt å ha hverandre den aller første skoledagen, selvom de ikke visste i hvilken klasse de skulle begynne.
- Vi vet ikke om vi kommer i samme klasse, men vi er ganske spent. Vi har vært her før da, sa de, og forklarte at de ikke bodde så langt fra skolen.
Men etter at rektor hadde ropt opp alle klassene ble Mathilde plassert i klasse 1A, mens Marius kom i 1B. Likevel så det ut som all bekymring var forsvunnet da de ble med sine respektive klasser inn i det nye klasserommet. Og snart, da er det friminutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere