RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1. mai lever

1. mai er nostalgi over felleskap som ikke lenger er, vemod over alle dem vi minnes spesielt på denne dagen og håp om at nytt samhold kan komme.

1. mai lever. Det er bare å pynte seg litt ekstra hvis den faller på en ukedag, for å vise respekt for dagen og dens betydning Du trenger ikke å være i tøyet før flagget går opp og musikkorpset spiller kl. 8 . Men det å stå opp tidlig når en har fri, uten å måtte det, er tegn på overskudd og styrke, akkurat som det å gå i marka, slappe av i byen eller surfe på nettet hele natta er det. Alt sammen er oppfyllelse av arbeiderbevegelsens mål og mening, de manges frihet til virkelig å velge sitt liv.

De voksne i musikkorpsbevegelsen i Østensjø bydel bruker denne fine maidagen på å holde de klassiske arbeiderssangene i hevd rundt om i bydelen i de tidlige morgentimene. Det er tegn på forståelse og innsikt i fellesskapsverdier og samhold når travle kvinner og menn, som sikkert fordeler seg over hele det politiske spekteret, bruker fridagen til å spille disse kulturbærende melodiene, mange utenat, uten de store ordene og uten bekymring for hva som er moderne og tidsriktig.

1. mai er en mulighet og en plikt. Enn så lenge kan du droppe markeringen noen år, og bruke dagen på andre måter. Når du sjøl og tida er moden er du velkommen tilbake. Andre i fagforeninger eller partier har holdt dagen i hevd.

1. mai er uttrykk for vår fineste egenskap; viljen til å forbedre verden og menneskenes kår. 1. mai er derfor både styrkedemonstrasjon og skjønnhetsopplevelse; fra engasjert ungdom fra alle verdenshjørner i internasjonal seksjon før tog-avgang på Youngstorget, til Oslo kommunes brannfolk skulder ved skulder slentrende bortover Torggata med sol i blikket 1. mai har i seg det nærmeste noen av oss kommer religiøse opplevelser.

De eldre, som har gitt dagen dens form, er garantert de første til å være enige i at den kan markeres på måter som gjør at flere deltar. De fortjener at unge bruker energi på den utfordringen. I år kommer derfor den voksne ungdommen, og ordførerkandidat ved siste kommunevalg, Nina Bachke fra Oppsal Arbeiderpartilag og holder appell på Manglerud gård rett etter kl. 8.00, da Østre Aker musikkorps starter dagen for oss ved flaggheisingen. Abildsø Ap-lag tekkes ungdommen enda mer, og starter ikke sitt arrangement før kl. 9.00!

Vi er glade for, og takker Nordstrands Blad for nok en fin dekning av dagen i vår bydel fjor, og for å være vennlig opponent til 1. mai slik den framstår i dag. Vi takker også nærbutikken for fruktkurven som er hovedgevinsten på frokost-arrangementet vårt . Flere enn musikantene kjenner sine røtter nå som det spirer som sterkest.

Ha en fin 1. mai!Kristin Sandaker

Leder Høyenhall/Manglerud lag av Oslo Arbeiderparti

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere