*Nettavisen* Nyheter.

10 kilo amfetamin til eget bruk

Dømt, men anket: Fra en leilighet på Haarklous plass på Torshov oppbevarte, brukte og solgte en 44 år gammel mann store mengder narkotika. I Oslo tingrett ble mannen dømt til fengsel i sju år og seks måneder, men han anket dommen på stedet.Foto: Øystein Dahl Johansen

En 44 år gammel mann fra Torshov serverte Oslo tingrett historien om da han kjøpte 10 kilo amfetamin til eget bruk nylig.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Torshov: Mannen sto, sammen med en 40 år gammel mann fra Torshov, tiltalt for grove narkotikaforbrytelser.

Det var litt tilfeldig at politiet kom på sporet av 44-åringen. På kvelden den 20. mai i fjor ble legevakten tilkalt til 44-åringens leilighet på Haarklous plass fordi han hadde mistet bevisstheten etter inntak av blant annet GHB. Ambulansepersonell viste av erfaring at personer som våkner fra slik rus kan blir svært aggressive, og tok derfor med seg politiet.

1,8 kilo amfetamin

I leiligheten, og i samtale med to kvinnelige festdeltakere i 20-årene, ble politiet oppmerksom på at det var en del narkotika på stedet. Det ble gjennomført ransaking og politiet beslagla 280 gram kokain, 1, 8 kilo metamfetamin, nesten fem gram heroin, nærmere seks kilo hasj og mer enn 4 000 narkotiske piller. Det ble også beslaglagt nærmere 500 000 kroner.

Kjørte i påvirket tilstand

Før saken hadde rukket å bli behandlet i en domstol ble mannen på nytt tatt av politiet da han den 28. september ble stanset av politiet like ved leiligheten på Torshov. Mannen var påvirket av narkotika, og det ble også funnet en del narkotika i bilen. På bakgrunn av dette ble leiligheten nok en gang ransaket og det ble funnet 1,6 kilo amfetamin, 85 gram kokain, og rundt 300 narkotiske tabletter.

7,3 kilo amfetamin

Mens 44-åringen satt i varetekt ringte utleieren av verkstedlokalet i Gamle Mossevei på mannens mobiltelefon. Politiet ble da oppmerksom på lokalet som 44-åringen leide og gjennomførte et søk med narkohund. Det ble funnet en bag med 7,3 kilo metamfetamin. Stoffet ble byttet ut med et ufarlig stoff og politiet begynte å spane på stedet. Samme kveld kom den andre tiltalte, 40-åringen fra Torshov, kjørende på moped til lokalet. Han låste seg inn og kom ut med bagen. Politiet pågrep mannen som hevdet at han trodde det var fire kilo hasj i bagen, og at han flyttet den ut i skogen som en vennetjeneste for 44-åringen som han skylte noe penger.

Samme styrkegrad

44-åringen hevdet også at han trodde det var hasj i bagen og sa i retten at en narkotikaleverandør fra Litauen hadde bedt om å få oppbevare fire kilo hasj verkstedet. Narkotikahunden markerte imidlertid på flere stedet i verkstedet, blant annet på en del verktøy og en digital vekt. Metamfetaminen som ble funnet i mannens leilighet hadde også samme styrkegrad som metamfetaminet som ble funnet i verkstedet.

44-åringen hevdet i retten at narkotikaen var til eget bruk og at han ikke solgte narkotika.

Han ville i så fall brukt kr 400 000 for å ha til eget forbruk av narkotika i fem til åtte år fram i tid, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Beslag av store mengder narkotika, store pengesummer, lynlåsposer, utblandingsmiddel og flere digitale vekter gjør at retten fant det hevet over enhver rimelig at mannen solgte narkotika i perioden fra mai til september i fjor.

44-åringen er tidligere straffedømt 12 ganger, blant annet for narkotikaforbrytelser, vinningsforbrytelser og kjøring i påvirket tilstand.

Sju år og seks måneder

I domsavsigelsen fra Oslo tingrett ble mannen dømt til sju år og seks måneders fengsel og en bot på 10 000 kroner. Han må også tåle inndragning av 750 000 kroner, en Mercedes personbil, to Harley Davidson motorsykler, en scooter og en enorm mengde verktøy og datautstyr, deriblant flere titalls driller og seks bærbare datamaskiner. 44-åringen hadde også en bankkortterminal og utstyr til å lage minibankkort.

Godtok og anket

40-åringen er tidligere straffedømt 17 ganger, blant annet for narkotika, vinning og brudd på våpenloven. I forbindelse med opprullingen av saken ble det i 40-åringens leilighet funnet to tåregassbokser, en boks pepperspray og et elektrosjokkvåpen. Mannen forklarte at disse ble anskaffet til selvforsvar fordi samboeren var utsatt for trusler og har voldsalarm.

40-åringen la alle kortene på bordet og ble i tingretten dømt til fengsel i to år, hvorav ett år og ti måneder gjøres betinget under forutsetning av at mannen gjennomfører et domstolskontrollert narkotikaprogram. Han ble også dømt til å betale 5 000 kroner i saksomkostninger.

40-åringen vedtok dommen, mens 44-åringen anket dommen og kravet om inndragning.Oslo tingrett

Annonsebilag