*Nettavisen* Nyheter.

10 mil ny asfalt

I løpet av sommeren skal Statens vegvesen asfaltere 10 mil riksvei i Oslo for 25 millioner kroner. I natt avsluttes arbeidene for i år i våre bydeler.

E6/E18:På kvelden 21. mai rullet asfaltmaskiner ut på Mosseveien mellom Fiskevollen og bygrensen for å begynne årets asfaltering av riksveier i våre bydeler. Etter planen skal siste runde gjøres i kveld/natt på Store Ringvei mellom Ryen og Brynstunnelen.

Vi tar område for område for å slippe å flytte maskinparken for langt, så i år begynte vi på sør/østsiden av byen, sier kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen, Rikke Brouer.

For å gjøre jobben unna på kortest mulig tid, er det gitt dispensasjon for nattarbeid.

Beklageligvis må asfaltarbeid på kveld og natt føre til støy, og vi må også foreta omkjøringer, men dette må vi tåle for at arbeidet skal la seg gjennomføre, sier Rikke Brouer i vegvesenet.

100 km vei og asfaltarbeider for 25 millioner høres mye ut, men med dette har bare de mest nedslitte veiene blitt tatt.

Det vil si at bare ytterste delen av Mosseveien og biter av Europaveien har blitt tatt. Hertil kommer av- og påkjøringer til E6 ved Klemetsrud. I kveld og natt er det Store Ringvei fra Ryen, forbi Manglerud og til Bryn som står for tur.

Dette er hva Statens vegvesen får til for avsatte midler i år. Videre vil Samferdselsetaten gjennom hele sommeren ta for seg de kommunale veiene, men også her blir det bare de strekningene som er aller verst som blir tatt. Muligheten er imidlertid til å bruke klagetelefon til Samferdselsetaten for å få lappet store hull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.