*Nettavisen* Nyheter.

10 millioner for Niva-utsikten

Leilighetene blir lyse, bla. pga. store vindusflater. Her er utsikten fra en av de kommende leilighetene i 8. etasje. Foto/Illustrasjon: Optimo

Boligprosjektet «Maridalsporten» tar form, og de med noen millioner til overs kan sikre seg en penthouseleilighet på toppen av Niva-bygget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det tidligere Niva-bygget på Brekke er snart helt omgjort til boliger. Foto: Karl Andreas kjelstrup

BREKKE: «Maridalsporten» er navnet på boligprosjektet i Markas randsone, vegg i vegg med tidligere Tandbergs radiofabrikk, på Brekke. Første byggetrinn, omgjøringen av Niva-høyblokka fra kontorer til moderne leiligheter, skal etter planen være ferdig i mars 2009.

Rundt 35 av 64 leiligheter i første byggetrinn er allerede solgt. Prosjektansvarlig Henning Moell i Optimo, forteller at også de har merket at boligmarkedet går tregere enn tidligere.

Men nærområdet her oppe har likevel klart seg bra. Vi hadde nok forventet et noe raskere salg, men er godt fornøyd med at såpass mange leiligheter likevel er solgt i løpet av sommeren, sier Moell.

Mange av kjøperne skal ifølge prosjektlederen være naboer til prosjektet.

Folk har kommet opp og sett ned på sine egne hus. Det har vært populært, sier han.

Pris: 10 millioner

Rosinen i prosjektet blir likevel de to øverste etasjene, som har en noe senere ferdigstillelsesdato. I 8. etasje er det planlagt fem, og i 9. to-tre leiligheter mellom 80 og 167 kvadratmeter, hvor kjøper selv kan bestemme romløsning og størrelse.

Disse leilighetene vil få fantastisk utsikt over Maridalsvannet i den ene retningen, og byen i den andre. Og det vil bli gode utearealer på takterrassen i 9. etasje, sier Moell.

Leilighetene vil få store vindusflater og gode lysforhold, og bli det Moell kaller «penthouse»-leiligheter. Men kjøpere som lar seg friste av fantastisk utsikt, må ha råd til det.

Prisen på disse vil være høyere enn de ordinære leilighetene i prosjektet, og vil ligge på 4,3 til 10,1 millioner kroner.

Dette er jo ikke unikt i Oslo. Det unike er beliggenheten og den grønne profilen, sier han.

Prosjekt med grønn profil

Alle leilighetene i Maridalsporten har vannbåren gulvvarme som hovedkilde for oppvarming av boligen. En stor del av energibehovet dekkes av et felles jordvarmeanlegg, som henter energi 200 meter nede i jorda.

Energiløsningene som er valgt i dette prosjektet vil redusere utgiftene til oppvarming med 60-70 prosent. Vi kjenner ikke til noen andre som har et slik tilbud til kjøper. De som bruker samme metode i dag tar betalt som om det skulle være elektrisk oppvarming, sier Moell.

For oss har det vært viktig å tenke fremtidens energiløsninger ved å tilrettelegge for flere energikilder. I Maridalsporten har vi lagt til rette for gass og fjellvarme, sier Moell. Det vil også bli vurdert å bruke solpanel til oppvarming av vann.

Totalt vil beboeren for hver kvadrat han eller hun eier kunne spare miljøet for 20 kg CO2 årlig, sammenliknet med hva som er fasiten for oljefyring. For å sette det litt i perspektiv: Har du en leilighet på 100 kvadratmeter, vil det tilsvare en besparelse som utgjør utslippet fra en personbil hvert år, fortsetter han.

Byggetrinn to og tre vil bestå av fire «punkthus» på motsatt side av Brekkeveien. Totalt vil Maridalsporten få 144 nye selveierleiligheter, og være helt ferdig i begynnelsen av 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.