Gå til sidens hovedinnhold

10 patter til 13 små

Tonekollens V.I.P. (very important pet) har potene fulle om dagen. 13 valper slåss om hennes gunst.

NORDSTRAND: Vip bor til daglig på Nordstrand sammen med sin eier Berit Shimmin med familie. Men for øyeblikket bor hun hos oppdretter sammen med alle de 13 valpene sine litt syd for Oslo.

– Hittil i år er det ingen gordon setter som har født så mange levende valper i Norge, forteller matmor Berit.

– Dette er Vip sitt andre kull med hanhunden EPO. Sist gang fikk de 10 valper hvorav ni overlevde. Det første kullet ble så bra at vi ville ha en gjennparring. Noen har stått på liste etter disse valpene i to år og ventet, forteller Berit Shimmin. Nå har hun kun en hanhund igjen for salg.

– Valpene blir spredt rundt til Levanger, Bergen, Hardanger, Nesbyen, Tvedestrand og flere her i Oslo-området, forteller hun stolt.

Dårlig til bens

I påsken var Vip svært uheldig og fikk ødelagt skulderen. Lenge trodde matmor at hun kun hadde en betennelse i benet.

– Ikke noe kunne gjøres da hun var drektig og ikke kunne legges i narkose.Så hun humpet tappert rundt på tre ben med en enorm mave. Etter at flere veterinærer hadde sett på røntgenbildene viste det seg at skulderen hadde et brudd. Nå må hun vente til valpene er ferdig med dieperioden før hun kan legges i narkose og kikke på benet, fortsetter matmor.

Keisersnitt

– Ikke nok med at hun har vondt i benet..Fødselen startet greit og fint og 11 valper plumpet ut iløpet av 12 timer. Men de to siste ville ikke ut på egen hånd, livmoren var helt utslitt og ville ikke trekke seg sammen. Heldigvis hadde Harald Small ved Follo Dyreklinikk fulgt oss tett opp hele dagen og halve natten før han i all hast måtte ta keisersnitt på Vip, sier Berit.

Fryd og gammen

– Men nå er alt bare fryd og gammen.Vip storkoser seg med hele gjengen sin. Hun har jo "bare" 10 patter, men valpene spiser pent i tur og orden og alle får melk.

Valpene er snart 6 uker gamle og løper ut og inn i hundegården og koser seg ute i solen om dagen.

– De sover hele natten allerede og er noen prakteksemplarer, skryter Berit Shimmin.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre