RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 rumenere er i Oslo tingrett dømt for grovt heleri


Politiet har offentliggjort bildene av tyvgodset.
Politiet har offentliggjort bildene av tyvgodset.
Da rumenerne ble pågrepet på flere adresser i Oslo i begynnelsen av desember 2008 beslagla politiet over 200 gjenstander. Mange av disse gjenstandene ble sporet til å stamme fra over 25 grove innbrudd i Oslo og omegn begått i ukene rett forut for pågripelsene.

I tillegg ble ytterligere én rumener pågrepet på Svinesund. Mannen, som hadde tilknytning til de øvrige personene, var på vei ut av Norge med en mengde stjålne gjenstander.

- Vi arbeider målrettet for å avdekke gjerningspersoner bak innbrudd i boliger. Personer og adresser ble over tid holdt under oppsikt, og det var på bakgrunn av disse observasjonene at politiet gjorde tilslag mot flere adresser, sier politiadvokat Morten Reppen ved Majorstua politistasjon.

De domfelte er idømt ubetinget fengsel fra 120 dager og opp til 10 måneder. I tillegg er det idømt inndragning av alle de beslaglagte gjenstandene, penger de domfelte hadde på seg ved pågripelsen, samt en bil. Flere av de pågrepne har også sendt til dels store pengebeløp ut av Norge i løpet av perioden de har vært her. De stjålne gjenstandene er hovedsakelig bærbare pc'er, mobiltelefoner, digitalkameraer og smykker. Det ble også funnet typisk innbruddsverktøy i forbindelse med pågripelsene.

Så snart dommene blir rettskraftige vil de domfelte bli utvist fra Norge.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere