RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 % østkant


Lillebror (t.v) og Emire snakker rett fra levra på plata 99%ÆRLIG.
Lillebror (t.v) og Emire snakker rett fra levra på plata 99%ÆRLIG.
Emire og Lillebror har Akerselva i blodårene og Grønlands asfalt under beina.

LØKKA: "Jeg ser utover natten, ut mot østkanten...Akerselva renner i mine årer" rapper Emir Mulaosmanovic (Emire) i sangen "Oslo".

Sammen med Assad Arif (Lillebror) er han i disse dager aktuell med plata 99%ÆRLIG og filmen med samme navn.

Hvor en person bor og vokser opp gjør mye med hvordan man er. Her på østkanten er det så mange forskjellige folk, alle har historier å fortelle og er åpne og imøtekommende, forteller Emire, som etter at han kom til Norge fra Bosnia har bodd på Torshov.

Gir fi anmelderne

Foruten å skrive en hyllest til østkanten, har de også skrevet tekster om janteloven, forholdet til foreldrene og om hvor vanskelig det er å komme opp og fram i platebransjen. Det har de to gutta fått merke ekstra godt etter plateslippet, for mens filmen har gått sin seiersgang og høstet lovord og gode anmeldelser, har det vært adskillig færre prikker på terningkastene til albumet. Men akkurat det bryr verken Emire eller Lillebror seg særlig om.

Jeg gir f...i hva anmelderne sier, de har ikke forstått at vi snakker på plata sånn som folk faktisk prater på Oslo øst. Vi må snakke slang. Ærlig talt synes jeg plata er bedre enn filmen, fortsetter Lillebror som selv har vokst opp og er bosatt på Grønland.

Viser at de kan

Det som de to artistene derimot bryr seg om, er å vise at de kan.

Det er viktig for meg å vise at minoritetsungdom kan gjøre noe positivt. Vi får inspirasjon fra folk som tviler på oss, ikke bare anmeldere, men også folk rundt oss. Hver gang vi lager en ny musikkvideo, motbeviser vi dem, sier Emire.

- Vi har laget hele cd'en på egen hånd. Vi har skrevet tekstene, framført dem, mikset låtene og laget videoene selv. Til og med coveret har vi laget. Det er deilig å vise hva vi har gjort til dem som ikke trodde på oss, sier Lillebror, som gjerne vil gi andre unge rappere den hjelpen de ikke fikk selv.

Da jeg stod i Vaterlandsparken under lanseringa av albumet, fikk jeg et enormt adrenalinkick av å se så mange mennesker som sang med på låtene våre og hadde det bra. Det finnes så mange unge og flinke rappere på østkanten. De har startet i ung alder og blir bare bedre. Også de fortjener å stå på en scene foran et stort publikum. Det vil vi gjerne hjelpe dem med, sier Lillebror.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere